Rondreizen door Azië steeds populairder

Rondreizen door het Aziatische continent wordt steeds populairder. Naast de grote groep backpackers die Azië al lang als geweldige rondreisbestemming ontdekt hadden, zie je steeds meer stellen en gezinnen richting Azië vliegen om daar een onvergetelijke rondreis te maken. Dit is een trend die zichtbaar is bij de reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van rondreizen. Zij zien een toenemende vraag naar Azië, wat niet gek is als je kijkt naar het totale aanbod van vakanties op de Nederlandse markt. Sowieso zijn rondreizen steeds populairder geworden. Daarnaast zie je dat mensen die vroeger als backpacker naar het Verre Oosten zijn gevlogen nu terugkeren met hun partner en/of kinderen. Dit heeft een nieuwe markt gecreëerd, waar steeds meer touroperators de afgelopen jaren ingestapt zijn: de zogenaamde familierondreizen. Leuk voor wie met relatief jonge kinderen op reis gaat. Het reistempo en de activiteiten worden lichtjes aangepast aan gezinnen.

Het meest populair blijft een rondreis Thailand. Dit land is al jarenlang een topper binnen de markt van rondreizen. Thailand is betaalbaar, vrij divers en is prima te doorreizen. Datzelfde geldt overigens voor Vietnam dat hierdoor aan populariteit wint, soms ten koste van Thailand. De rondreis Indonesië is ook enorm in opkomst. Bij redelijk wat landgenoten die Bali inmiddels al een keer bezocht hebben neemt de nieuwsgierigheid naar de rest van Indonesië toe. Reisaanbieders zijn de laatste tijd dan ook druk bezig geweest om mooie nieuwe rondreizen door dit fantastische land samen te stellen. Eilanden zoals Java en Sumatra komen dan al snel in beeld, maar ook meer avontuurlijke Indonesische bestemmingen zoals Kalimantan, Timor, de Molukken en de Kleine Sunda eilanden worden steeds meer in rondreizen meegenomen.

De verwachting is dat deze groei naar Azië rondreizen de komende jaren alleen maar verder toe zal nemen. De groep mensen die zich dergelijke vakanties kunnen veroorloven neemt toe en het prijsverschil met een zomervakantie in Europa lijkt steeds kleiner te worden omdat dat soort vakanties in het hoogseizoen alleen maar duurder worden.

Een andere trend die je ziet op het gebied van rondreizen door Azië is dat er vaker voor minder voor de hand liggende bestemmingen gekozen wordt of dat er aan themarondreizen gedaan wordt. Vooral rondreizen waarbij er echt kennisgemaakt wordt met de lokale mensen en cultuur genieten steeds meer populariteit. Toeristen willen het échte Vietnam, Laos of Mongolië leren kennen. Voor hen is het in sneltreinvaart met een bus door een land reizen om alleen maar de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken geen optie. Zij willen hun vakantiebestemming voelen en proeven.

Zo heb ik het zelf op mijn wensenlijstje staan om een culinaire rondreis door het Verre Oosten te maken, waarbij ik deelneem aan uiteenlopende kookworkshops. Mijn liefde voor de Aziatische keukens zit diep genoeg om voor dergelijke ervaringen naar Azië af te reizen.Plaats een reactie