Overig — 9 oktober 2014

Transavia vliegt naar een groot aantal bestemmingen binnen Europa en net daarbuiten met een Boeing 737 in een 3+3 stoelenconfiguratie. Transavia kent geen businessclass, dus de breedte van de stoelen is altijd hetzelfde (tenzij je met een leentoestel van bijvoorbeeld KLM vliegt). Wel is er een wezenlijk verschil in beenruimte. De meeste stoelen hebben een standaard beenruimte die voor de meeste mensen voldoende is. Wie echte meer beenruimte wil hebben die kan bij Transavia tegen betaling een stoel met extra beenruimte boeken. Deze optie kost 15 euro per persoon per enkele reis als je dit vooraf vastlegt. Een normale stoelreservering kost de helft, als je die vastlegt voordat je online in kunt checken.

Er zit wel een beperking aan het aantal stoelen met extra beenruimte, dus soms moet je er snel bij zijn. Het betreft meestal de eerste rij van het vliegtuig en de rij(en) bij de nooduitgangen halverwege het vliegtuig. Aan de plekken bij de nooduitgangen zitten wel een paar voorwaarden. Passagiers die daar zitten mogen niet slecht ter been zijn, er mogen geen hartpatiënten zitten en ook voor kinderen zijn dit niet de juiste rijen.

Als ik met Transavia vlieg boek ik standaard zo’n stoel. Op korter vluchten zoals ik recent naar Verona en Venetië heb gemaakt heb je vaak ook nog het geluk dat de stoelen naast je niet bezet zijn, omdat de meeste mensen niet bereid zijn die 15 euro uit te geven. Mij hoor je in zo’n geval niet klagen.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *