Sale e Pepe

Op reis kom je wel eens in restaurants waar je diep van onder de indruk bent. Niet vanwege het aantal Michelinsterren of culinaire hoogstandjes, maar voor de manier waarop men van normaal eten een feest weet te te maken. Zo een restaurant is Sale e Pepe op het eiland Malta. Dit restaurant ligt in de prestigieuze jachthaven Portomaso in het stadje St. Julians. Sale e Pepe is een Italiaans restaurant waar men met prachtige ingrediënten iets heerlijks voor elkaar weten te toveren. De kaart gaat van voorgerechten naar soepen, pasta’s en aansluitend vlees en vis. Wat wij sowieso aan zouden willen raden is om de kaart vooral te laten voor wat hij is. Vraag wat de specials of the day zijn en kijk of die enigszins aansluiten bij wat je lust. De kans is groot dat je aangenaam verraast zult zijn door wat je voorgeschoteld krijgt.

Het feestje begint overigens al voordat je eerste gerecht geserveerd wordt. Vooral krijg je verplicht brood geserveerd. De broodselectie die je voorgeschoteld krijgt gaat het normale brood ver voorbij. Croissant gevuld met kaas, een bolletje brood met groene olijven en reepjes overheerlijk pizzabrood liggen er in het mandje naast de traditionele focaccia.

Op het moment dat ik dit artikeltje tik zit ik bij Sale e Pepe. Dit keer is de special van de dag pasta met grouper, zongedroogde tomaten en zwarte olijven. Zoals altijd krijg ik weer een heerlijke combinatie van smaken op mijn bord geserveerd. Eén belangrijk ding aan Sale e Pepe is dat ze zeer consistent zijn in de kwaliteit van hun eten. Iets wat zeker meeweegt in hoe goed een restaurant is.

Met de lunch is het meestal niet al te druk bij Sale e Pepe. Je kunt dan zo aanschuiven. Voor het avondeten is het vaak wel handig om te reserveren. Vooral als het aangenaam zomers weer is en je buiten wilt zitten.Plaats een reactie