Schiphol Smart Parking

Ik ben eventjes klaar met parkeren op Schiphol. Na de afgelopen keren vertrokken te zijn vanaf Rotterdam, Eindhoven en Brussel is het parkeren op Schiphol een ramp. Tenminste, als je kiest voor lang parkeren op P3. Afgelopen donderdag deed ik er 45 minuten over om vanaf de ophaalplek voor Schiphol naar de snelweg te komen. Dat werd vooral veroorzaakt door de bus waar ik (en andere mensen) maar liefst bijna 25 minuten op hebben moeten wachten. Dat terwijl de FAQ van de Schiphol-site toch meldt “U kunt iedere 10 minuten – 24 uur per dag – gratis met de snelbus van en naar de Vertrekhal. De bus stopt bij de ingang van het parkeerterrein en zet u voor de Vertrekhal af. Bij terugkomst vindt u de bushalte voor de deur van de Aankomsthal.”

Dacht het dus niet. Niks geen tien minuten maar gewoon bijna een half uur staan wachten in de kou, terwijl je net uit het zonnige Lanzarote afkomstig bent. En het was niet zo dat ik midden in de nacht terugkwam? Nee, ik stond iets na acht uur ‘s avonds met uiteindelijk drie busladingen met mensen te wachten totdat er eindelijk een bus verscheen.

Het tweede irritatiepunt is het enorme doolhof als je vanuit P3 naar de uitgang wilt rijden. Ik stond in rij 107, redelijk dicht bij de plek waar de bus je afzet. Dus binnen vijf minuten ben je bij je auto. Maar dan moet je uiteindelijk via een enorme omweg het hele parkeerterrein bijna over voordat je de uitgang van P3 bereikt hebt. Lijkt me totaal onnodig, maar het lijkt erop alsof het personeel van Schiphol bij een parkeerterrein er een plezier in schept om door middel van paaltjes een doolhof te maken van het parkeerterrein. Dat blijkt ook al uit het feit dat je bij binnenkomst lege parkeerplekken ziet en er gewoon (bijna) niet kunt komen met je auto vanwege allerlei paaltjes die men wegzet.

Schiphol SMART parking? Wat mij betreft niet zo ‘smart’. Drie kwartier van uitgang luchthaven naar de snelweg. In datzelfde tijdsbestek reis ik vanaf de luchthavens van Rotterdam of Eindhoven naar huis, inclusief reistijd naar de auto.Plaats een reactie