Nieuws — 4 september 2017

Het populaire vakantieeiland Sint Maarten zet zich schrap voor de komst van orkaan Irma. Deze orkaan van de derde categorie is op pad naar het Caribisch gebied en zal vrijwel zeker koers zetten richting Sint Maarten en omringende eilanden. De actuele prognose is dat Irma dinsdagavond tegen of net na middernacht de bovenwindse eilanden bereikt waar Sint Maarten toe behoort.

De verwachting is dat er op windsnelheden van pakweg 180-190 kilometer per uur en enorme hoeveelheden regen gerekend moet worden. Schade door wind aan natuur en gebouwen zijn mogelijk, net als overstromingen en modderstromen. Wie op dit moment vakantie viert op Sint Maarten die moet goed de instructies van de overheid of het hotel opvolgen. Mogelijk worden er hotels geëvacueerd als dat nodig is. Wie dinsdag of woensdag naar Sint Maarten moet vliegen of van Sint Maarten moet vertrekken per vliegtuig die moet goed de actuele vluchtinformatie in de gaten houden. Het vliegverkeer zal vrijwel zeker hinder gaan ondervinden door de orkaan.

De veerboten naar Anguilla en Sint Barths zullen ook geannuleerd worden op het moment dat de wind toeneemt en de zee ruwer wordt. Waarschijnlijk zal er een dag of twee niet van en naar deze twee eilanden gereisd kunnen worden.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *