Situatie Egypte onvoorspelbaar

De situatie in Egypte is momenteel zeer onvoorspelbaar. Het lijkt erop dat de gewelduitbarstingen de kop in gedrukt zijn. Gisteren toonden de media beelden van Egyptenaren die volop bezig waren aan herstelwerkzaamheden in de straten van Cairo. Het oppakken van de leider van de Moslimbroederschap heeft geleid tot tijdelijke rust in Egypte.

De vraag is hoe de ontwikkelingen deze week zullen zijn. Zal het leger de rust kunnen bewaren in Egypte? Zal het land in rust kunnen bouwen aan de toekomst of is het slechts een adempauze in een strijd die door zal gaan? Precair detail is de mogelijke vrijlating van de in 2011 afgezette president Mubarak. Er bestaat een serieuze kans dat de 85-jarige oud leider deze week vrij komt indien er aanklachten tegen hem komen te vervallen.

Opvallend is hoe overheden en reisorganisaties op verschillende manieren omgaan met de situatie in Egypte. Zo heeft buurland Duitsland een negatief reisadvies afgegeven voor Egypte, terwijl Nederland nog steeds alle reizen ontraadt met uitzondering van de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba. Voor de meeste vakanties naar Egypte is er hier dus geen negatief reisadvies als het gaat om in Nederland geboekte reizen.

Reisorganisaties gaan op verschillende manieren om met vakanties naar Egypte. Sommige organisaties brengen voorlopig geen nieuwe gasten naar Egypte, terwijl er ook reisorganisaties zijn die op dit moment nog last minute vakanties aanbieden naar Egypte.Plaats een reactie