Tips — 11 mei 2015

Menig reiziger heeft weleens te maken gehad met lange wachtrijen bij populaire bezienswaardigheden en beroemde attracties. Mooie voorbeelden hiervan zijn het Anne Frank huis in Amsterdam, Sagrada Familia in Barcelona, The London Eye in Londen en de Eiffeltoren in Parijs. In veel gevallen kun je door vooraf je kaarten via internet te reserveren voor een vaste datum en vaak ook tijdstip voorkomen dat je aan moet schuiven in een lange rij. In Rome werkt dat soms net wat anders. Je hebt daar drie opties: je gaat in de rij staan om een ticket te kopen, je hebt al een ticket gekocht via internet en kunt naar de kortere rij (vrijwel iedere bezienswaardigheid kent veiligheidscontroles) en optie nummer drie is om een rondleiding met gids te boeken. Die kunnen o.a. bij de Vaticaanse musea via de kortere rij naar binnen.

Je kunt via verschillende sites maar ook ter plaatse op straat zogenaamde skip-the-line-tickets kopen voor de bezienswaardigheden in Rome. Dit is vaak een stuk duurder dan in de rij te gaan staan. Mocht de rij lang zijn, dan kan het dat echter wel waard zijn. Je hebt immers meer tijd over om andere dingen in Rome te doen.

Soms kan het echter handiger zijn om gewoon in de rij aan te sluiten. Zo bezochten wij de afgelopen week het Colosseum. Toen we aankwamen werden we aangesproken door een dame die ons skip-the-line tickets wilde verkopen. Ze vertelde dat de rij voor de kassa’s ons een uur zou kosten. Het maakte mij weinig uit, want we hadden die laatste dag in Rome ruim de tijd. Daarnaast had ik het gevoel dat het heel erg mee zou vallen met de rij. Gelukkig heb ik naar mijn gevoel geluisterd. Het heeft ons in totaal zo’n tien minuten gekost om kaartjes te kopen en het Colosseum binnen te wandelen. Een bewijs dat het extra betalen om zo naar binnen te kunnen niet altijd de moeite waard is.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *