SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental grootste skigebied

279 eerlijke pistekilometers: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental blijft de nummer 1

Nu hebben we het zwart op wit: de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Een extern landmeetbedrijf heeft voor de SkiWelt exact 279 pistekilometers gemeten. Daarmee is nu alle twijfel van tafel: geen enkel ander skigebied biedt méér aaneengesloten ruimte voor skiplezier.

Na alle discussies rond onjuiste of misleidende informatie over de pistekilometers in diverse skigebieden in de Alpen was het voor de SkiWelt van belang dat haar pisteaan-bod op de kilometer nauwkeurig werd bepaald. Maar niet alleen de omvang van het skigebied mag er zijn; ook in tal van onafhankelijke tests komt de SkiWelt elk jaar weer opnieuw als een van de beste uit de bus. Zo kreeg het gebied van de ADAC-Skiguide 2013 voor het derde jaar op rij de onderscheiding voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding van alle skigebieden in Oostenrijk. Voor de SkiWelt natuurlijk geen reden op haar lauweren te rusten; ook in het nieuwe winterseizoen zijn er weer duidelijke verbeteringen gerealiseerd qua infrastructuur, service, sneeuwzekerheid en kwaliteit! Ook dit jaar is het ‘beste skigebied ter wereld‘ (een titel waarmee de SkiWelt eveneens al vier keer is onderscheiden) weer verder geoptimaliseerd met een totaal geïnvesteerd bedrag van maar liefst 8 miljoen euro.

Het grootste project voor deze winter: de voltooiing van het nieuwe stuwmeertje Hohe Salve in de SkiWelt Hopfgarten. Hierdoor worden de pistes rondom de huis-berg van de SkiWelt nog sneeuwzekerder. Vier nieuwe pistebully‘s van de nieuwste generatie zorgen voor nog betere pistes in de SkiWelt; nieuwe, energiezuinige sneeuwkanonnen (in totaal telt het skigebied nu al meer dan 1.500 sneeuwmakers) staan garant voor nog meer sneeuwzekerheid in de winter. Zo kunnen tot het einde van het seizoen optimale pistecondities worden gewaarborgd op de 21 (!) afdalingen van de SkiWelt. In de hele SkiWelt kunnen de gasten deze winter profiteren van waanzinnig veel nieuwe WLAN Hotspots met gratis internettoegang.

Een heel bijzondere attractie van de SkiWelt zal ook deze winter weer veel bezoekers verleiden tot een bezoek aan Hochbrixen: het Erlebnispark Alpeniglu® Dorf – de betoverende witte sprookjeswereld van ijs en sneeuw met ijsrestaurant, overnach-tingsmogelijkheid in de iglo-suite, een permanente ijstentoonstelling (motto van deze winter: ijskasteel) en coole drankjes en een hete sound aan de ijsbar.

Een attractie van formaat is ook de Söller Hexenwinter, het belevenis- en avonturen-programma voor groot en klein. Met Hexenkinderland voor de kleintjes, lokale kerst-gebruiken en broodbakken op de Simonalm. Plus een dagelijks warming-up-programma met skigymnastiek en wekelijkse pisterups- en sneeuwkanonrondleidingen voor liefheb-bers van techniek… De voorverkoop voor de seizoenskaarten is al begonnen. Nog tot 5 december zijn de kaarten bij de skilift-kassa’s en in de online-shop (shop.skiwelt.at) verkrijgbaar te-gen een voordelig voorverkooptarief. Overigens: ook voor enthousiaste daggasten kan het de moeite waard zijn de aanschaf van een seizoenskaart te overwegen. Al vanaf 14 dagen skiplezier bent u met de seizoenskaart voordeliger uit dan met afzonderlijke kaartjes. Bovendien zijn er voor gezinnen bijzonder aantrekkelijke aanbiedingen. Meer informatie op de homepage www.skiwelt.at

(C) foto: SkiWelt Wilder Kaiser – BrixentalPlaats een reactie