Slimmer rondreizen in Florida

De Amerikaanse ‘sunshine state’ Florida is een heerlijke bestemming voor een rondreis. Populaire bestemmingen binnen Florida zijn Orlando, Miami, Miami Beach en de Florida Keys. Vaak wordt de snelweg over de Florida Keys zelfs helemaal uitgereden tot aan Key West. Een dagje in het nationale park Everglades wordt ook vaak meegepakt tijdens een vakantie in Florida en niet zelden verblijft men ook nog een paar dagen aan de westkust van Florida, bijvoorbeeld rond Tampa of Fort Myers. Wie het populaire zuidelijk rondje rijdt die zal al snel zo’n tweeduizend kilometer of meer op de teller van de huurauto zetten. Maak je het rondje wat groter en verblijf je wat langer in Florida dan kun je zomaar drie- tot vierduizend kilometer afleggen in deze aantrekkelijk staat.

Twee luchthavens

Je kunt echter tijd en geld besparen waardoor je nog meer uit je Florida-vakantie kunt halen. Hoe? Door twee verschillende luchthavens te gebruiken waarop je landt en weer vertrekt. Hierdoor hoef je geen volledige ronde te maken en bespaar je een hele reisdag in Florida waarin er verder weinig te zien is dan de snelweg I-95. Je bespaart hiermee 400 autokilometers en minstens 4 uur aan reistijd.

Geen tussenstop

Wat het verhaal nog interessanter maakt is dat als je met TUIfly vanaf Orlando Sanford terugvliegt naar Amsterdam, je eerst naar Miami vliegt om daar een tussenstop te maken. Als we bijvoorbeeld naar vrijdag 30 maart kijken dan vertrekt de TUI-vlucht om 16:20 uur vanaf Orlando Sanford. Dat betekent dat je die dag al vrij vroeg in de ochtend uit Miami moet vertrekken om op tijd in Orlando te staan en in te checken. Vlieg je vanaf Miami International Airport dan vlieg je pas om 18:55 uur naar Amsterdam. Dat betekent dus feitelijk dat je een groot deel van de dag kunt doorbrengen in Miami om bijvoorbeeld nog even van het strand te genieten of om de laatste inkopen te doen voor je huiswaarts keert. Je kunt deze dag ook gebruiken voor je dagje naar de Everglades. Als je om een uur of 3 tot 4 ’s middags op de luchthaven bent is het goed.

Als je vanaf Miami terugvliegt heb je ook geen tussenlanding meer. Je gaat rechtstreeks naar Amsterdam, wat je tijd in het vliegtuig bespaart.

En je huurauto dan?

Je zult je misschien wel afvragen hoe het dan met je huurauto zit. Je bent waarschijnlijk gewend dat je je auto op dezelfde plek inlevert als waar je hem opgehaald hebt. In de Verenigde Staten zijn zogenaamde one-way-rentals vaak geen enkel probleem. In staten als California en Florida is men dit zelfs gewend. Bij Sunny Cars zien we vaak dat er geen toeslag berekend wordt als je een auto vanaf Orlando Sanford huurt en elders in Florida inlevert. Geef wel duidelijk bij de reservering aan waar je de auto ophaalt en waar je hem inlevert. Je ziet dan meteen of dit gratis is.

Goedkoper vliegen

Het mooie is dat een vliegticket Amsterdam – Orlando Sanford met de retourvlucht Miami – Amsterdam vaak goedkoper is dan heen en terug vanaf dezelfde luchthaven. Zo zien we voor 23 maart heen en 30 maart terug dat de route Amsterdam ==> Orlando Sanford met retour Miami ==> Amsterdam 439 euro kost terwijl heen en terug naar/vanaf Orlando Sanford 539 euro kost. Dat is dus maar liefst 100 euro per persoon duurder!

Wil je zelf slim rondreizen in Florida? Check dan nu de vliegtickets bij TUI voor de route Amsterdam – Orlando Sanford met de retourvlucht Miami – Amsterdam.Plaats een reactie