Slowakije voor beginners

Sinds afgelopen donderdag heeft Slowakije ‘code geel’, waarmee het negatieve reisadvies voor vakanties naar dit land opgeheven is. Nederlanders die naar Slowakije op vakantie willen gaan die hoeven geen negatieve PCR-test meer te hebben om huiswaarts te keren en hoeven na thuiskomst niet in quarantaine. Er gelden nog wel inreisbeperkingen voor het reizen naar Slowakije. Je moet als reiziger uit Nederland bij aankomst in Slowakije in (thuis)quarantaine als je niet volledig gevaccineerd bent, of geen eerste vaccinatie heeft gehad of geen bewijs kunt tonen dat je het coronavirus heeft gehad. Nu een groter deel van de volwassen Nederlanders de eerste prik gehad heeft, is deze voorwaarde voor een toenemende groep geen carrière om een vakantie in Slowakije te vieren.

De vraag voor een vrij grote groep toeristen die Slowakije wil bezoeken is wat voor vakantiebestemming het is. Want waar buurland Tsjechië, waar Slowakije vroeger Tsjechoslowakije mee vormde, inmiddels geen onbekende bestemming meer is, daar is Slowakije dat voor velen nog wel. Laten we je meteen geruststellen: Slowakije is geweldig! Veel natuur, veel ruimte, aardige mensen, sfeervolle dorpjes en weinig massatoerisme. Zelfs in hoofdstad Bratislava zul je niet over de toeristen struikelen, zoals dat bijvoorbeeld in de Tsjechische hoofdstad Praag wel kan gebeuren. 

Nou kunnen wij hier een opsomming maken van redenen om naar Slowakije op vakantie te gaan, maar de gisteren gelanceerde website Slowakije voor beginners kan dat veel beter. Hier maak je kennis met dit bijzondere Centraal-Europese land. Bekijk wat de leukste steden en dorpen zijn, ontdek de bezienswaardigheden van Slowakije en lees alle handige tips voor een geslaagde vakantie naar Slowakije.

De website is te bereiken via https://www.slowakijevoorbeginners.nl/Plaats een reactie