Nieuws — 13 januari 2013

Na enkele weken te warm weer in West-Europa valt er nu eindelijk weer volop verse sneeuw in de populaire skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Tsjechië en Polen. De te warme start van januari zorgde in de lager gelegen skigebieden voor zeer beroerde sneeuwcondities. Papperige sneeuw en ijsbrokken zorgden voor niet echt ideale omstandigheden om te skiën.

De sneeuwkanonnen hoeven voorlopig niet meer ingezet te worden om de pistes van een witte laag te voorzien. De afgelopen twee dagen is er tot diep in Oostenrijk een lekker pak sneeuw gevallen. Ook de andere landen meldden enkele centimeters tot lokaal zelfs veertig centimeter sneeuwval. Het Franse Chamonix registreerde gemiddeld 44 centimeter sneeuwval gisteren.

Wie wil gaan skiën in het relatief goedkope Tsjechië die hoeft dat vanaf dit weekend niet meer op kunstsneeuw in een verder groen landschap te doen. Zowel in het Reuzengebergte bij Polen als in het Sumavagebergte tegen de Duitse en Oostenrijkse grens is er tien tot dertig centimeter sneeuw gevallen de afgelopen dagen. De verwachting is dat de sneeuwlaag daar de komende dagen alleen maar toe gaat nemen.

Tags: , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *