Sneeuwcondities Europa verbeteren snel

Na enkele weken te warm weer in West-Europa valt er nu eindelijk weer volop verse sneeuw in de populaire skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Tsjechië en Polen. De te warme start van januari zorgde in de lager gelegen skigebieden voor zeer beroerde sneeuwcondities. Papperige sneeuw en ijsbrokken zorgden voor niet echt ideale omstandigheden om te skiën.

De sneeuwkanonnen hoeven voorlopig niet meer ingezet te worden om de pistes van een witte laag te voorzien. De afgelopen twee dagen is er tot diep in Oostenrijk een lekker pak sneeuw gevallen. Ook de andere landen meldden enkele centimeters tot lokaal zelfs veertig centimeter sneeuwval. Het Franse Chamonix registreerde gemiddeld 44 centimeter sneeuwval gisteren.

Wie wil gaan skiën in het relatief goedkope Tsjechië die hoeft dat vanaf dit weekend niet meer op kunstsneeuw in een verder groen landschap te doen. Zowel in het Reuzengebergte bij Polen als in het Sumavagebergte tegen de Duitse en Oostenrijkse grens is er tien tot dertig centimeter sneeuw gevallen de afgelopen dagen. De verwachting is dat de sneeuwlaag daar de komende dagen alleen maar toe gaat nemen.Plaats een reactie