Persberichten — 14 augustus 2013

Het kan iedereen overkomen; lekker met de auto op vakantie in Duitsland, blijken de binnensteden van onder meer Berlijn en Düsseldorf ineens verboden gebied. Om daar te mogen rijden en parkeren is namelijk een groene milieusticker nodig en die blijkt nu net niet achter de ruit te zitten! ,,Je mag dan met de auto de stad niet in,  want je krijgt gegarandeerd een bekeuring. Erg lastig dus als je bijvoorbeeld een hotel in het centrum hebt geboekt’’, aldus marketing manager Ido Schiferli van GWK Travelex.

GWK Travelex heeft echter de oplossing, zeker voor mensen die op het laatste moment spontaan besluiten een tripje naar de oosterburen te maken. Het voormalige grenswisselkantoor heeft de Duitse milieustickers namelijk op alle vestigingen door het hele land op voorraad en biedt bovendien de scherpste aankoopprijs. Waar bij andere aanbieders de stickers voor de vaste prijs van €16,95 verkocht worden, biedt GWK Travelex de groene sticker aan voor slechts €12,50. ,,En je krijgt hem bij ons meteen mee, terwijl je bij andere aanbieders de sticker moet aanvragen waarna deze dan na ongeveer vijf dagen per post opgestuurd wordt. Zeker als je op stel en sprong naar Duitsland moet, kan dat te lang duren. Bij GWK Travelex kun je echter gewoon tijdens openingsuren onze vestigingen binnenlopen. Wij checken dan het kenteken van de auto en binnen vijf minuten kun je weer buiten staan met de sticker en ben je klaar voor de autoreis naar Duitsland’’, aldus Schiferli.

De zogenaamde Umweltplakkette is nodig om in Duitsland in de Umweltzones van de Duitse steden te mogen rijden. Deze milieuzones zijn er voor bedoeld om de luchtkwaliteit te bevorderen. In de meeste Duitse steden, zoals Berlijn of Düsseldorf, is deze milieusticker vereist. Op de website van de Duitse Umweltbundesambt is een actueel overzicht te vinden van de steden met een Umweltzone waar de sticker vereist is: http://gis.uba.de/website/umweltzonen/index.htm.

Overigens bevinden de Umweltzones zich uitsluitend in stedelijk gebied. Wie alleen gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heeft geen milieusticker nodig. Om de groene sticker te mogen voeren, moeten benzine auto’s van na 31-12-1992 zijn en dieselauto’s van na 31-12-2005. Wil je zeker zijn van de juiste sticker laat je kenteken dan door GWK Travelex controleren.

Voor meer informatie: www.gwktravelex.nl/milieusticker-duitsland . Kijk voor de dichtsbijzijnde GWK Travelex vestiging op www.gwktravelex.nl

Tags: , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *