Nieuws — 14 oktober 2021

Reis je naar of door Duitsland? Dan is het goed te weten dat hardrijden een stukje duurder wordt. De snelheidsboetes zullen in 2022 ongeveer dubbel zo duur zijn dan de boetes die nu voor snelheidsovertredingen staan. Je moet je rijsnelheid daarom voortaan nog beter in de gaten houden in het land waar je op een deel van de autosnelwegen lekker mag doorscheuren. Voorlopig wordt er niet getornd aan de adviessnelheden zoals die op ongeveer de helft van de Autobahn geldt. Wie het gaspedaal eens lekker in wil trappen die heeft nog steeds honderden kilometers aan asfalt in Duitsland waar dat mag. Op plekken waar wél een maximumsnelheid geldt, ga je volgend jaar (en mogelijk al vanaf november dit jaar) in veel gevallen twee keer zoveel geld betalen als je betrapt wordt op een overtreding van de snelheidslimiet.

In vergelijking tot Nederland vallen de boetes in Duitsland dan nog steeds mee. Rijd je op de snelweg bijvoorbeeld tot 10km/u te hard, dan ga je straks 20 euro in plaats van 10 euro betalen. Rijd je 130 kilometer per uur waar je maar 100 mag rijden, dan kost dat je straks 150 euro bij constatering van de overtreding. Nu kost die contributie tot de hardrijdersclub je nog maar 80 euro. Nog steeds zonde van je geld, maar het werkt te weinig afschrikwekkend. Vandaar dat de prenten een keer flink omhoog gaan.

O ja, denk je dat je met je Nederlandse kenteken onschendbaar bent in Duitsland? Dat is al jaren niet meer zo. Dankzij het uitwisselen van gegevens weet de Duitse overheid je te vinden als je de fout in bent gegaan. De schikking wordt je netjes via de post toegezonden, meestal voorzien van prachtig fotomateriaal ter bewijs van het strafbare feit.

Tags: ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *