Solden in België populair bij Nederlanders

Nederlandse kooplustigen komen deze maand massaal naar België. Aanleiding hiervoor is de jaarlijkse wintersolden. Dit is de wettelijk vastgestelde koopjesperiode waarin de modewinkels hun wintercollectie met flinke kortingen aanbieden. De korting voor kleding, schoenen en lederwaren die in de uitverkoop gaan bedraagt minstens dertig procent op de normale verkoopprijs. De korting loopt op naar maar liefst 70%. Meestal geschiedt het afprijzen in verschillende rondes, waarbij de korting oploopt.

Dit jaar wordt de wintersolden zoals gebruikelijk gehouden van 3 tot en met 31 januari. Veel grote steden hebben de solden aangegrepen om van de eerste zondag een koopzondag te maken. Dat heeft in verschillende steden zoals Antwerpen en Hasselt geleid tot een toestroom van veel Nederlandse klanten.

Ook nu de soldenperiode halverwege is, zie je nog veel Nederlanders (en Belgen) afkomen op de koopjes. De economische situatie zorgt ervoor dat men graag snuffelt tussen de vele aanbiedingen. Winkelen in België is nu vooral korting scoren!Plaats een reactie