Somber weer

Als reiziger moet je je altijd kunnen aanpassen aan de omstandigheden. Dat geldt ook voor reisbloggers. Stakingen, transportproblemen en het weer kunnen bijvoorbeeld roet in het eten gooien. Zo had ik gisteren weer eens een keertje pech met het weer. Je weet dat je in de winter niet altijd het beste licht hebt om mooi belichte foto’s in de buitenlucht te maken. Daarom probeer je de weersverwachtingen altijd op de voet te volgen en op het juiste moment toe te slaan. Bij vliegtickets die al vast liggen is dat lastig, maar voor bestemmingen in de buurt is het wat gemakkelijker.

Oberhausen

Bij mij stond Oberhausen nog op mijn to-visit-list. Voor stedennet Oberhausen wilde ik foto’s hebben en zeker van de kerstmarkt bij CentrO moest ik een aantal foto’s hebben. De kerstmarktfoto’s kunnen het beste rond zonsondergang gemaakt worden, dus daar wil je in ieder geval droog weer voor hebben. Om een informatiepagina over Oberhausen van foto’s te voorzien wil je echter wel een beetje lekker licht hebben. Een strakblauwe hemel hoeft niet, maar een schraal zonnetje zou al voldoende zijn. Gisterochtend zag het er erg goed uit wat betreft weersverwachting. Hier in Brabant was het al aardig zonnig en ook voor Oberhausen zag het er goed uit.

Waar is die zon?

Onderweg naar Oberhausen begon het steeds grijzer te worden. Vanaf Eindhoven is de zon zelfs amper te zien geweest en werd het zelfs mistig. De verwachting voor Oberhausen was nog steeds goed, dus doorrijden maar. Eenmaal in Oberhausen aangekomen heb ik alleen het eerste kwartier een beetje fatsoenlijk zonlicht gehad.  Daarna werd het alleen maar somberder, waarbij iedere hoop op fatsoenlijk licht zo halverwege de middag compleet verdwenen was.

Dit is een voorbeeld van hoe het wat betreft weer soms ineens toch tegen kan zitten. Als ik Oberhausen neer zou willen zetten als een sombere industriestad dan zouden mijn foto’s van gisteren prima geweest zijn. Nu heb ik vooral een hoop foto’s die alleen met flink wat nabewerking nog enigszins bruikbaar zijn. Dit betekent dat ik in het voorjaar of de zomer nog een keertje terugmoet om de rest van de foto’s te maken. Life is a bitch, sometimes.

oberhausen2

oberhausen3

oberhausen4Plaats een reactie