Persberichten — 21 oktober 2013

De herfstvakantie is voor het deel van Nederland dat boven de grote rivieren ligt eindelijk begonnen. En ook dit jaar gaat reislustig Nederland erop uit. Favoriet vakantieland is net als vorig jaar Spanje met Malaga als nummer 1 bestemming voor herfstvakantie vierend Nederland. Het aantal reizigers naar Malaga laat een stijging van maar liefst 233% zien ten opzichte van 2012. Hiermee verslaat Malaga de wereldstad Barcelona, die vorig jaar nog bovenaan het lijstje van favoriete bestemmingen in Spanje prijkte. Dat signaleert Vliegtickets.nl. Het lijkt erop dat veel reizigers Barcelona al gezien hebben en men in favoriet Spanje op zoek gaat naar nieuwe bijzondere bestemmingen. Dat is Malaga zeker met net als Barcelona een strand, maar met een nog beter klimaat, aldus Sander van Veen van de vliegticket aanbieder.

Hoewel Portugal niet in de top 3 favoriete landen staat, zijn de Portugese steden Faro en Porto wel de allergrootste stijgers met respectievelijk 700% en 400% groei. De Verenigde Staten staat nog steeds in de top 3, maar verliest aan populariteit met een daling van -23,3%, mogelijk te wijten aan de aanhoudende negatieve economische signalen. Tot slot kunnen we concluderen dat Nederlanders avontuur zoeken, maar tegelijkertijd ook echt hun voorkeuren hebben. De cijfers laten een ongewijzigde top 3 zien van favoriete bestemmingen in de herfstvakantie.

Vliegtickets.nl reizigers reizen deze herfstvakantie het liefst af naar:

1. Spanje
2. Verenigde Staten
3. Verenigd Koninkrijk

De piek van vluchten lag dit jaar op zaterdag 19 oktober, het weekend dat Noord- en Midden-Nederland vakantie kregen.

Tags: , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *