Sportief aan het Lipnomeer

Tsjechië is een heel divers land. Vele mensen weten echter niet veel meer van het land dan dat de hoofdstad Praag is en misschien nog dat het word ‘pils’ te danken is aan het Tsjechische plaatsje Pilzen. Natuurlijk heeft het land veel meer te bieden. Zo kun je er skiën in de winter, zijn er spa’s en verschillende regio’s die moeite van het bezoeken waard zijn. Eén van die regio’s die wel eens wat extra aandacht mag hebben is het Lipnomeer.

Stuwmeer
Het Lipnomeer ligt in de Zuid Bohemen. De rivier de Moldau zorgde tot de eerste helft van de vorige eeuw voor veel problemen door overstroming. In 1951 begon men met de bouw van een stuwdam die uiteindelijk in 1960 gereed was. Het kunstmatige Lipnomeer was het resultaat van deze nieuwe dam. Het meer is 40 kilometer lang en tegenwoordig één van de belangrijkste toeristische regio’s van Tsjechië.

Winter
In de winter is het meer vooral in trek bij schaatsers. Het meer zorgt voor een mooie ijsvloer die je langs mooie uitzichten in de winterse Bohemen brengt. Ook door heuvelachtige karakter rond het meer is er in de winter nog meer te doen. Heel veel wintersporters komen hier skiën. Dus als je van een actieve winter houdt, dan is het Lipnomeer zeker een leuke bestemming.

Zomer
Als de winters al voldoende activiteiten te bieden hebben in en rond het Lipnomeer, dan zal dit in de zomers zeker niet anders zijn. Langeafstandszwemmers kunnen hun hart hier ophalen. Bovendien is de regio ook geschikt voor triatleten, want zowel voor zwemmen, fietsen en rennen is het Lipnomeer en de omgeving een ideale trainingslocatie. De skilift bij Lipno nad Vltavou wordt in de zomer vooral ingezet door mountainbikers, die van de heuvel Kramolin gaan downhillen.
Ook zijn er natuurlijk tal van watersporten te beoefenen op het water van dit meer. Surfen, zeilen en wakeboarden zijn slechts een kleine greep van de activiteiten die hier te doen zijn. Tot slot kan ook de sportvisser hier zijn hart ophalen.

Het Lipnomeer staat garant voor een leuke en actieve vakantie in zowel het zomerseizoen als het winterseizoen. Neem daar nog eens dat vleugje Tsjechische cultuur en gastvrijheid bij en je hebt een nieuw synoniem voor ‘genieten’.Plaats een reactie