Stoppen bij Lille

De vakantieperiode is weer aangebroken. Vele Nederlanders trekken in deze periode weer naar het zuiden. Vaak is de eindebestemming Italië, Spanje of het zuiden van Frankrijk. De route naar de eindbestemming is meestal een lange en ook langs de weg naar het zuiden liggen interessante plaatsen die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Eén van de bestemmingen die moeite waard zijn om een stop te maken is Lille. Rijsel, zoals de plaats in het Nederlands heet ligt in het noorden van Frankrijk en is een mooie bestemming om even tot rust te komen, maar waar ook nog genoeg te beleven valt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zo snel mogelijk je eindbestemming te bereiken, maar uiteindelijk is de essentie van vakantie tot rust komen, dus je eerste deel van je reis beëindigen bij Lille is zeker een goede optie.

Winkelen
Lille is een echte winkelstad. Zo heb je er bijvoorbeeld het winkelcentrum Euralille. Een groot overdekt winkelcentrum waar alle grote merken wel te vinden zijn . Naast dit winkelcentrum heb je in de oude binnenstad ook nog tal van leuke winkels waar je lokale producten en leuke snuisterijen kunt vinden. Bovendien is de binnenstad erg mooi en voorzien van genoeg terrasjes voor een droogje en een natje.

Musea
In Lille zijn enorm veel musea te vinden. Waarschijnlijk meer dan je tijdens een tussenstop kun bezoeken, maar dat neemt niet weg dat één bezoek al zeer de moeite waard kan zijn. Eén van de meest indrukwekkende musea is het ‘Palais des Beaux-Arts’. Dit is ook het bekendste museum van Rijsel. Dit museum zou dan ook na het Louvre in Parijs de grootste kunstcollectie Frankrijk herbergen. Brueghel , Donatello, van Dyck, Donatello, Goya, Monet, Picasso, Rodin, Rubens en Rodin zijn slechts een greep uit de namen van grote kunstenaars die hier werken hebben hangen.

Lille is een leuke stad om een dagje in rond te hangen. Je krijgt meteen het vakantiegevoel zonder de stress van de lange route te moeten ervaren.Plaats een reactie