Strand en stad: de ideale mix voor een midweek naar Barcelona

Als je op zoek bent naar een bestemming voor je volgende stedentrip dan kun je uit een enorme hoeveelheid Europese steden kiezen. Veel van deze steden hebben bezienswaardigheden of een bepaalde karaktereigenschappen waardoor je juist voor die bestemming zou kunnen kiezen. Zo barst Rome van de historie, is Milaan een ultieme shoppingbestemming en ga je naar Salzburg om in de wereld van Mozart te duiken. Een Spaanse stad die wat ons betreft een unieke bestemming is, is Barcelona. Dat komt vooral door de combinatie van stad en strand. Hierdoor vier je eigenlijk twee vakanties in één.

Een stedentrip is vaak een combinatie van cultuur, historie, winkelen, lekker eten en leuke plekjes ontdekken. Een strandvakantie is meestal een aparte vakantie die je vaak op typische strandbestemmingen viert.  Maar waarom kiezen als je beiden in één vakantie kunt hebben. De stranden van Barcelona behoren tot de beste van Spanje en het aangename klimaat zorgt ervoor dat je gedurende vele dagen van het jaar heerlijk op het strand kunt vertoeven. Onze favoriet is het strand van La Barceloneta, dat echt op loopafstand van het oude centrum van Barcelona ligt. Dit strand is misschien wel de beste reden om een stedentrip naar Barcelona te boeken.

Behalve het strand biedt Barcelona prachtige musea, een oude binnenstad met kronkelige straatjes en enorme winkelstraten waar je uren kunt shoppen. Voor liefhebbers van architectuur zijn er natuurlijk de creaties van Antoni Gaudi die tot de verbeelding spreken. Onze persoonlijke favoriet is de nog steeds in aanbouw zijnde kathedraal Sagrada Familia.

Als je naar Barcelona gaat, kies dan eens voor een midweek. Toeristenhotels zijn dan vaak iets goedkoper, net als de vluchten. Een midweek van pakweg 4 of 5 dagen biedt je ook net wat meer ruimte om de stad echt te ontdekken en daarnaast ook nog volop van het strandleven te genieten.Plaats een reactie