Stranden top 5 Gran Canaria

Een van de meest favoriete reisbestemmingen binnen Europa is ongetwijfeld Gran Canaria. Dit zal mede te maken hebben met het mooie weer, de prachtige natuur natuurlijk de vele kilometers kustlijn. In dit artikel geven wij aandacht aan de vijf beste stranden van Gran Canaria.

Playa del Inglés
Eén van de meest bekende van Gran Canaria is ongetwijfeld dit strand. Kenmerkend voor dit strand zijn de lange brede stranden, vele duinen en een gezellige boulevard. Bovendien ligt niet ver hier vandaan ook een strand waar naaktrecreatie tot de mogelijkheden behoort. Als je een last minute naar Gran Canaria wilt boeken dan is het aanbod in Playa del Inglés vaak het grootste.

Anfi del Mar
Dit is een wat kleiner strandje, maar het mag zeker niet ontbereken in onze top vijf. Alle faciliteiten voor een aangenaam dagje aan zee zijn aanwezig. Bovendien loop je hier wat minder over de koppen op een drukke dag.

Playa de Amadores
Kenmerkend van voor dit strand is naast zijn ligging wat verder van de bewoonde wereld ook de geologische ligging. Mede door de baaivorm en de strekdammen is dit een strand met een stukje zee waar weinig golfslag is. Dat maakt het ideaal voor kleine kinderen. Een lekker rustig en overzichtelijk strand waar je ontspannen kunt genieten van een dagje bakken in de zon en zwemmen in de zee.

Puerto de Mogán
Wederom een klein strandje dat is gesitueerd bij het gelijknamige dorpje Mogán. Naast het kleine strand waar je prima kunt vertoeven is er ook een boulevard bij dit strand. Een ideale plek om lekker wat te drinken of te eten op een terras terwijl je kijkt naar de ondergaande zon. Ook zijn er tal van leuke winkeltjes aanwezig. Ben je het even zat om te bakken in de zon en wil je even iets anders doen; bij Puerto de Mogán kan het allemaal.

Playa de las Centeras
Dit is dan weer een wat groter strand. Het fijne van dit strand is at het vlakbij het centrum van Las Palmas ligt. Een ideale lek om dus veen de drukte van de stad te ontvluchten en je rust te pakken.
Uiteraard heeft dit strand ook weer alle voorzieningen die je van een strand mag verwachten. Een prachtige boulevard met veel terrasjes en brede stranden zorgen voor een leuk dagje aan zee.

Natuurlijk zijn er nog veel meer stranden op Cran Canaria en is smaak individueel te bepalen.Plaats een reactie