Stresa

Het Lago Maggiore is een veelbezochte bestemming in Italië en Zwitserland. Aan het meer kun je veel activiteiten ondernemen. Fietsen, wandelen, maar ook natuurlijk activiteiten op het water zijn vanuit meerde plaatsen om het meer te ontplooien. Alles is mogelijk aan dit meer, van budget tot Luxe. Ga je voor het laatste naar Logo Maggiore, dan is een bezoek aan het mondaine Stresa zeker een must.

Geschiedenis
Het is al jaren zo dat de Beau Monde uit de ruime regio rond het Lago Maggiore zijn toevlucht zocht en nog steeds zoekt in Stresa. Vandaar ook de mondaine uitstraling van het dorpje aan het Italiaanse deel van het meer. Een prachtige boulevard met luxe hotel, maar ook veel luxe buitenverblijven van de rijken zijn hier nog altijd te bewonderen.

De omgeving
Dat de rijken hier graag komen heeft natuurlijk ook te maken met de omgeving van Stresa. Zo vind je hier de prachtige Borromeïsche eilanden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Ook zijn natuurlijk de uitzichten van de bergachtige omgeving en de Borromeïsche eilanden hier fenomenaal.  Het Lago Maggiore komt hier zeer tot zijn recht.

Stresa
Het dorpje zelf is ook al jaren gewend en aangepast op een toeristenstroom die luxe weet appreciëren. Luxe restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden met livemuziek zijn kenmerkend voor Stresa. Doe daar dan nog de fantastische gastvrijheid bij van de bewoners en de plaatsen waar je als gast kunt verblijven en je het een ultieme locatie om je batterij op te laden en gepamperd te worden.

Het Lago Maggiore is prachtige locatie in Europa in een mooie omgeving. Wanneer je ultiem in luxe wilt geiniet en geen moeite hebt om daarvoor ook te betalen, dan Stresa de uitgesproken plaats voor je verblijf.Plaats een reactie