Overig — 21 augustus 2014

De 2014-editie van het Brusselse bloementapijt was zeer succesvol. Duizenden bezoekers hebben het prachtige bloementapijt op de Grote Markt bewonderd. Het 77 bij 24 meter grote bloementapijt werd vorige week donderdag aangelegd onder de aanwezigheid van pers en publiek. Vrijdag tot en met zondag kon men genieten van een bloementapijt dat opgebouwd was met begonia’s. De keuze voor deze bloem is zeer bewust geweest. Het thema was dit jaar de viering van 50 jaar Turkse en Marokkaanse immigratie in België. Begonia’s zijn Turkse bloemen, die dit keer in het de vorm van een Turks tapijt weggelegd waren.

Het resultaat was een prachtig bloementapijt dat een en al oriëntaalse sferen uitademde. Belangstellenden konden zoals altijd vanaf het balkon van het Brusselse stadhuis naar het bloementapijt kijken. Het hogere standpunt zorgt ervoor dat je een praai uitzicht krijgt over de bloemenzee. Duizenden bezoekers hebben op deze manier van dit tijdelijke kunstwerk in Brussel genoten.

bloementapijt-brussel2

Foto’s: Copyright © Thill

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *