Sunset Catamaran Cruise

Een leuke excursie om te doen op Ibiza is de catamaran cruise. Bij voorkeur de sunset catamaran cruise, waarbij je vanaf de catamaran de zon onder ziet gaan. Deze excursie wordt door verschillende touroperators aangeboden via hun plaatselijke vertegenwoordiging. Wij boekten via Jetair, het Belgische zusje van Arke. De excursie bestaat uit een ongeveer vijf tot vijf-en-een-half uur durende boottocht die uitgevoerd wordt met een 25 meter lange catamaran. Er kunnen maximaal 140 mensen mee aan boord. Een behoorlijke capaciteit, die ervoor zorgt dat je publiek van verschillende nationaliteiten en met verschillende achtergronden aan boord krijgt. Tijdens de boottocht kun je onbeperkt drinken (fris, bier, wijn, cava, sangria en water) en is er ook een barbecue-buffet.

Vanaf Ibiza Stad vaar je in zuidelijke richting, waarbij je achtereenvolgens Ibiza Stad, Playa d’en Bossa en natuurpark Ses Salines passeert. Je krijgt een fraai zicht op Es Vedra, waarna je stopt bij het eiland Espalmador. Dit 2,4 vierkante kilometer metende eiland behoort bestuurlijk tot Formentera. Espalmador is onbewoond en je mag er alleen maar per boot komen. De catamaran stopt op enkele meters van het strand. Dit strand is zo mooi, dat het je doet denken aan een Caribisch strand. Wit zand en prachtig helder water nodigen je uit om te komen zwemmen en chillen. In de ongeveer anderhalf uur tijd die je hebt om op Espalmador door te brengen is de bemanning van de catamaran al druk in de weer om vlees en vis op de barbecue klaar te maken. Zodra iedereen terug is aan boord wordt het buffet al snel geopend.

Het leukste deel van de catamaran cruise is voor velen het laatste deel. Je ziet hierbij de zonsondergang boven het eiland Es Vedra. Zodra de zon onder gaat, gaat de muziek een tandje harder. De aan boord aanwezige DJ, de drank en de relaxte sfeer zorgen er samen voor dat de boot verandert in het decor van een feestje op zee. Al dansend en feestend kom je tegen tien uur terug in de haven van Ibiza Stad. Dit zijn momenten die je zeker bij zullen blijven als je terugdenkt aan je vakantie op Ibiza.

Prijsindicatie
Wij betaalden 68 euro per volwassene en 40 euro per kind.

sunsetcatamaran3

sunsetcatamaran2Plaats een reactie