Sunweb Group ziet verdriedubbeling boekingen door vervroegde kerstvakantie

Reisorganisatie Sunweb Group ziet sinds gistermiddag het aantal boekingen enorm aantrekken, nadat bekend werd dat de kerstvakantie voor basisscholen met een week wordt vervroegd. Ten opzichte van de dagen ervoor gaat het maar liefst om een verdriedubbeling van het aantal boekingen voor winterzon en ook de wintersportvakanties waren in trek en zorgden voor een ruime verdubbeling van het aantal boekingen. Meer dan 80 procent van de wintersportliefhebbers vertrekt in de drie kerstvakantieweken die volgen in december en begin januari.

Nu boeken, volgende week op de piste

Sunweb Group zag dat de interesse in wintersport vorige week (week 49) al toenam, er werd vorige week namelijk 37 procent meer geboekt in vergelijking met de week ervoor (week 48). Wintersporters boeken vooral naar Oostenrijk en Frankrijk, waar een duidelijke inhaalslag te zien is. De winterse condities zijn daar op dit moment zeer goed. De reisorganisatie ziet dan ook een echte trend in last-minute boekingen met als vertrekdatum 18, 19 of 20 december en rond Kerstmis en nieuwjaar. Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group: “De honger naar wintersport was al ongekend groot en is door de opheffing van de lockdown in Oostenrijk en die extra week kerstvakantie nu alleen maar groter geworden. Ik hoop dan ook dat al onze gasten van een heerlijke welverdiende vakantie gaan genieten op de piste of aan het strand.”

Met de hele familie last-minute naar de zon

Naast de toename in het aantal boekingen op het gebied van wintersportvakanties, ziet Sunweb Group ook veel last-minute boekingen binnenstromen van gezinnen met jonge kinderen die in december naar de zon afreizen. Zo zag de reisorganisatie dat het aantal boekingen naar Egypte gisteren even groot was als het aantal boekingen van de hele week ervoor. Naast Egypte zijn de Canarische Eilanden Gran Canaria en Lanzarote ook erg in trek. Wat de accommodaties betreft worden vakantiegangers graag volledig ontzorgd en wordt er om die reden ook het meest gekozen voor all-inclusive vakanties. De meeste boekingen die worden gedaan naar winterzonbestemmingen hebben als vertrekdatum zaterdag 18 december, maar ook verder in de kerstvakantie ziet Sunweb Group een aanhoudende stijging van het aantal boekingen.Plaats een reactie