Sushi eten in Antwerpen

Sushi is ‘hot’ in Antwerpen. In navolging van de trend in wereldsteden dat men massaal sushi eet is ook het aantal sushi-restaurants in Antwerpen de afgelopen jaren enorm toegenomen. Inmiddels telt Antwerpen bijna twintig restaurants waar sushi een belangrijk deel van de menukaart uitmaakt.

Onder de Antwerpse studenten blijkt sushi zelfs de wokgerechten verdrongen te hebben als populairste voedsel. Toeristen weten de weg naar de vele sushi-restaurants in Antwerpen inmiddels ook te vinden. Het aanbod van deze Japanse gerechten is vrij divers in de Scheldestad. Sommige restaurants serveren bijna alleen maar de traditionele sushi’s terwijl andere eetgelegenheden eigen varianten hebben gemaakt. Dit levert soms zeer verrassende en aangename smaakpaletten op.

Een sushirestaurant dat het erg goed doet in Antwerpen is Umi. Dit vrij grote restaurant (plek voor honderd gasten) is gelegen aan de Groenplaats, midden in het zeer toeristische historisch centrum van Antwerpen. Normaal gesproken zijn dit soort locaties niet de plekken waar je een goede prijs/kwaliteitsverhouding vindt. Umi is een uitzondering op deze regel. Het restaurant is sfeervol ingericht met vooral rood en wit als hoofdkleuren. De sushi smaakt vers, ziet er prima uit en is schappelijk geprijsd. Niet voor niets dat de zaak op een gemiddelde zaterdagavond bomvol zit met een goede mix van locals en toeristen.

Wie op zaterdagavond bij Umi wil eten die kan beter vooraf reserveren. Op die manier ben je verzekerd van een plekje. Meer info over Umi vind je op hun website.

Umo sushiPlaats een reactie