T-Mobile vergroot datapakketten buitenland

T-Mobile abonnees die na 1 juli op vakantie gaan kunnen genieten van grotere datapakketten tegen hetzelfde geld. Een dagbundel van 5 MB voor binnen Zone 1 (Europese Unie + Zwitserland, Noorwegen, Kroatië en IJsland) wordt per 1 juli vergroot naar 10 MB. Een dagpas kost na 1 juli nog steeds 1,95 euro inclusief BTW. De weekpas van 14,99 euro biedt voortaan 200 MB aan dataverkeer , tegen 100 MB nu. Ook de databundels voor Zone 2 en Zone 3 worden vergroot.

T-Mobile introduceert naast de dag- en weekpassen van Travel & Surf voortaan ook driedaagse passen, die respectievelijk 4,99 euro, 9,99 euro en 19,99 euro kosten voor de verschillende zones.

De prijsverlagingen zijn indirect het gevolg van de lagere maximale kosten die binnen de Europese Unie per 1 juli 2013 ingevoerd worden. Een megabyte aan data mag dan maximaal 54 eurocent kosten. Ook de maximale gesprekskosten worden verlaagd. Vanaf 1 juli mag je niet meer dan 29 eurocent per minuut betalen voor een belminuut binnen Europa.

Het wordt waarschijnlijk in 2014 juli echt interessant voor de Europese consument. Als het goed is mogen er vanaf 1 juli 2014 geen roamingkosten meer berekend worden binnen de Europese Unie. Dat betekent lekker bellen en internetten vanuit Griekenland, Finland of Malta tegen binnenlandse tarieven.

Houd er overigens rekening mee dat Turkije niet binnen de Europese Unie valt. De voordeligste databundels van T-Mobile gelden niet voor Turkije. Voor alle providers geldt dat de limiet van 29 eurocent per minuut of 54 eurocent per MB ook niet voor Turkije gelden.Plaats een reactie