Tank niet langs de Oostenrijkse snelweg

Als je de komende weken nog op wintersport naar Oostenrijk gaat vermijd dan de tankstations langs de snelwegen, tenzij dat je niet anders kunt. Tanken in de dorpen en steden in plaats van langs de snelweg kan je tientallen euro’s besparen. Zo waren wij zelf vorige week in Oostenrijk waar we op de A10 van Salzburg richting Villach onze tank volgegooid hebben tegen een literprijs van ruim 1,36 euro. Geen gekke prijs, zou je denken als je het vergelijkt met de Nederlandse prijzen. Als je weet dat de benzineprijzen in Nederland onderhevig zijn aan een flinke belastingdruk dan vraag je je ineens wel af waarom je in Oostenrijk amper minder betaalt dan in Nederland.

Zodra je de snelweg verlaten hebt dan kom je erachter dat je langs de snelweg gewoon flink genaaid wordt. In de dorpen zie je ineens prijzen die uiteenlopen van 96 cent tot zo’n één euro en veertien cent voor een liter loodvrije benzine. Dat is maar liefst 22 tot 40 cent goedkoper dan langs de snelweg. Als je dan je tank volgooit met 65 liter aan brandstof dan ben je langs de snelweg ineens 26 euro meer kwijt dan de goedkoopste mogelijkheden die wij gezien hebben in de Oostenrijkse dorpen.

Zelfs als je op doorreis door Oostenrijk bent op weg naar Italië, Slovenië of Kroatië dan is het bij een grote tankinhoud al snel de moeite waard om eventjes van de snelweg af te gaan.1 gedachte over “Tank niet langs de Oostenrijkse snelweg”

Plaats een reactie