Tanken in Duitsland tips

Als je gaat tanken in Duitsland dan kun je te maken krijgen met redelijk grote prijsverschillen tussen de verschillende pompen. Net als in Nederland is tanken langs de snelweg sowieso vrijwel altijd duurder dan in de bebouwde kom. Het verschil kan oplopen tot meer dan tien cent per liter. Wat Nederlanders echter vaak niet weten is dat de prijs bij een specifiek tankstation binnen één dag kan variëren. Waar in Nederland de pomphouders met dagprijzen werken, daar wordt er in Duitsland continu gespeeld met de prijzen van benzine en diesel.

In de praktijk betekent dit dat pomphouders vooral de concurrentie in de gaten houden. Zakt een dichtbijgelegen concurrent met zijn prijs, dan volgt er vaak een prijsverlaging. Waar pomphouders vooral gebruik van maken is drukke uren aan de pomp. Zo gebeurt het vaak dat de prijzen rond de spitsuren hoger liggen. Een paar cent verhoging tijdens de drukste uren betekent vaak duizenden euro’s extra omzet per maand.

In Duitsland heb je sites en apps die realtime de actuele brandstofprijzen in Duitsland in de gaten houden. Voorbeelden hiervan zijn www.benzinpreis.de en www.clever-tanken.de.

Bovenstaande tips kregen we van allesoverDuitsland.nl, die een uitgebreid artikel over benzine en benzineprijzen in Duitsland heeft gepubliceerd.Plaats een reactie