Tips voor vaarvakantie met je eigen zeilboot

Het vaarseizoen komt er weer. Nu de temperaturen stijgen gaat het bij booteigenaren weer kriebelen: de tijd om het water op te gaan is weer aangebroken. Het lente-achtige weer van vorig weekend en de mooie dagen die vanaf vandaag aanbreken zorgt ervoor dat men het water alweer op begint te zoeken. In de zomermaanden is het hoogtepunt van het vaarseizoen. De verwachting is dat dit jaar meer zeiljachteigenaren dan ooit kiezen voor een heerlijke zeilvakantie. Het is belangrijk om aan een goede reisvoorbereiding te doen. Je kunt immers pas echt relaxed op vakantie gaan als alles veilig is.

Met deze vijf tips ga je goed voorbereid op zeilvakantie:

[1] Staat je zeiljacht nog strak in de lak? Zo niet, dan is dit het moment om een nieuwe laklaag aan te (laten) brengen. Bij Nauticgear.nl kun je verschillende soorten Antifouling kopen en de juiste producten om oude lagen te verwijderen.

[2] Controleer de zeilen op beschadigingen. Door kleine beschadigingen op tijd te (laten) herstellen voorkom je eventuele grotere problemen tijdens je boottocht. Het laatste waar je mee opgescheept wilt zitten is met een gescheurd zeil.

[3] Kijk of je voldoende reddingsvesten aan boord hebt voor het aantal personen waarmee je op zeilvakantie wilt gaan. Hopelijk zijn ze niet nodig, maar mocht je er eentje tekort komen op het moment dat het wél nodig is dan heb je een serieus probleem.

[4] Hoe zit het met je marifoon, verlichting en andere elektrische apparaten aan boord? Werkt alles nog naar behoren?

[5] Als je zeiljacht weer strak in de lak staat dan is het laatste wat je wilt dat er krassen op komen door een andere boot of de wal. kijk daarom of de stootwillen nog op de juiste plaatsen hangen.

Heb je de hele checklist doorlopen en is je zeiljacht helemaal tiptop in orde? Dan rest ons niets meer dan je een behouden vaart toe te wensen!Plaats een reactie