Toegang tot zee rond Bonaire veel duurder

Vanaf vandaag betaal je veel meer om toegang tot de zee rond Bonaire te krijgen. De zogenaamde ‘nature fee’ is per 1 maart 2019 flink omhoog gegaan. Duikers betaalden tot gisteren $ 25,- per jaar. Dat is nu $ 45,- per jaar geworden. Mensen die alleen maar zwemmen, snorkelen of watersporten in of op het water rond Bonaire betalen vanaf nu $ 25,- per jaar in plaats van $ 10,- per jaar dat tot en met gisteren gehanteerd werd.

De ‘nature fee’ is verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar die de zee rond Bonaire of de Lacbaai betreedt. Dat geldt niet alleen voor duikers, snorkelaars en watersporters, maar ook voor iedereen die in deze wateren gaat zwemmen of er zelfs maar een voet in zet. Dat komt omdat deze wateren een beschermd nationaal park vormen: het Bonaire National Marine Park. Hiervoor moet toegang betaald worden. Dat geschiedt door middel van de verkoop van de zogenaamde Stinapa-penning. Zonder deze penning is het zwembad het enige water dat je mag betreden in Bonaire. Voor cruise-passagiers verandert er niets: zij zijn nog steeds vrijgesteld van deze penning.

De flinke prijsverhoging heeft ook directe gevolgen voor de toegangsprijs tot het Washington Slagbaai Nationaal Park. Om toegang tot dit natuurpark te krijgen moet je de duurdere Stinapa-penning hebben (die van 45 dollar) of de goedkopere variant van 25 dollar, maar dan moet je 15 dollar per keer aan entree betalen. In dat geval betaal je dus eigenlijk minimal 40 dollar om het park één keer binnen te mogen.Plaats een reactie