Toeren door de stad met een Vespa

Geen filestress, geen parkeerproblemen en lekker genieten van de rijwind op warme zomerdagen. Voor wie veel met de auto rijdt lijkt dat wel een droom, maar voor scooterrijders is dit wat ze ervaren tijdens de heerlijke zomermaanden. Niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een scooter te huren tijdens hun stedentrip. Je ziet in steeds meer Europese steden scooters door de straten rijden. Tegenwoordig zijn het steeds vaker de toeristen die naar dit handige vervoermiddel grijpen.

De trend om een scooter te huren is vooral ontstaan op de vele vakantie-eilanden die je in Zuid-Europa aantreft. Inmiddels is de populariteit van de scooter dus ook doorgedrongen tot de steden, waar stedentrippers de scooter verkiezen boven een auto of de hop-on-hop-off bus. Vroeger maakte het de klant niet zoveel uit wat voor merk scooter het was, als het voertuig technisch maar in orde was en het niet teveel kostte aan huurgeld. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een stukje extra beleving en gaan op zoek naar een Vespa om mee door een stad te toeren. In eerste instantie zag je vooral in de Italiaanse steden deze typisch Italiaanse scooters bij de verhuurders opduiken, nu is een Vespa leasen of huren ook in steden buiten Italië steeds populairder. Zo zie je in een aantal Kroatische steden, in diverse Spaanse steden maar ook in ons eigen Amsterdam steeds meer Vespa’s opduiken waar bezoekers uit heel de wereld op rondrijden.

Je betaalt vaak wel wat extra om op een echte Vespa te mogen rijden. Zo zie je in Rome prijzen van rond de veertig euro per dag voor een standaard scooter terwijl de Vespa bij een zelfde verhuurder bijna zestig euro moet kosten.Plaats een reactie