Toerisme in Abu Dhabi

In de Arabische Emiraten vinden we het gelijknamige emiraat Abu Dhabi. Ook hoofdstad van deze emiraat wordt zo genoemd.  Dit is niet eens de grootsere stad; dat is Dubai. Eigenlijk kun je dus spreken van een relatief klein land met twee indrukwekkende steden. Over Dubai is al veel gezegd en geschreven en daar zal ongetwijfeld ook hier nog wel eens aandacht voor zijn. Ook Abu Dahabi heeft toeristen enorm veel te bieden.

Yas Marina Circuit
Al enige jaren is de hoofdstad van dit emiraat gastheer van een formule 1 wedstrijd. Deze wordt verreden op het Yas Marina circuit. Het is natuurlijk een mooi moment om de stad te bezoeken, waanneer het formule 1 circus hier is neergestreken; zeker wanneer je de Arabische Glamour en Glitter eens van dichtbij wilt aanschouwen. Het circuit is ook gesitueerd bij de haven waar je indrukwekkende jachten kunt spotten.

Architectuur
Ook in Abu Dhabi vind je veel nieuwe en vaak indrukwekkende architectuur. Enorm grote wolkenkrabbers en andere in het oog springende gebouwen met soms niet voor de hand liggende vormen. Deze opvallende gebouwen zorgen voor een zeer kenmerkende sky line voor deze stad.

Winkelen
In een stad als deze waar mensen met goedgevulde beursen rondlopen mogen winkels natuurlijk niet ontbreken. Of het nu een schandalig duur horloge is of een Ferrari, hier kun je het allemaal kopen.
De Abu Dhabi Mall en de Marina Mall zijn beide indrukwekkende winkelcentra waar enorm veel bekende merken hun waar etaleren. Kopen is soms misschien iets te duur, maar ook het bekijken van al die luxe is al eens de moeite waard.

Ferrari World
Dit is een overdekt themapark van maar liefst 200.000 vierkante meter. Daarmee ook meteen het grootste overdekte themapark ter wereld. De naam zegt het al… Het themapark ademt Ferrari. Alle attracties zijn gerelateerd aan het fameuze Italiaanse automerk.

Het zijn net dit soort aparte bezienswaardigheden die, gecombineerd met een totaal andere cultuur, een citytrip naar Abu Dhabi onvergetelijk maken. Het is echt eens helemaal anders dan dat je gewend bent en dat maakt het uniek.Plaats een reactie