Toerist vermijdt Egypte

Het toerisme naar Egypte daalt in een enorm tempo. De afgekondigde noodtoestand en de honderden doden die gisteren vielen in hoofdstad Cairo zijn voor veel toeristen de druppel die de emmer doen overlopen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft haar reisadvies voor Egypte vandaag nogmaals aangepast. In het reisadvies staat nu vermeld: “Nederlanders die zich in Egypte bevinden, behalve de Nederlanders in de hotelresorts die zijn gelegen aan de kust van de Rode Zee en aan de Golf van Akaba wordt geadviseerd te overwegen of hun verblijf nog langer noodzakelijk is.”. Feitelijk betekent het dat je maar snel weg moet wezen uit Egypte, tenzij je in een strandresort zit aan de Rode Zee of de Golf van Akaba.

Hoewel er nog steeds geen negatief reisadvies geldt voor de toeristenhotels die aan de Rode Zee of de Golf van Akaba, is het animo om daar op vakantie te gaan enorm gedaald. Niet geheel onbegrijpelijk, want als je de beelden op televisie ziet en de media hoort roepen dat een burgeroorlog in Egypte nabij is, dan zul je niet zo snel in je hoofd halen om naar Egypte af te reizen voor een lekkere strand- of duikvakantie.

Voor de mensen die zich nu aan het oriënteren zijn voor een winterzonvakantie is het vrij eenvoudig. Zij kunnen er voor kiezen om elders op vakantie te gaan. Erger is het voor de mensen die al wel een vakantie geboekt hebben naar Egypte, niet kosteloos mogen annuleren en eigenlijk helemaal niet meer naar een land willen waar het zo onrustig is. Men kan wel roepen dat het op dit moment nog veilig is in de strandhotels, maar wat als dat omslaat op het moment dat je er bent? Een afweging die op dit moment veel toeristen maken die op korte termijn naar Egypte ‘moeten’ vliegen.Plaats een reactie