Toeristen en locals in London maken de meeste selfies

Selfies, het maken van een foto van jezelf voor social media, zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Suggestme.com heeft onderzoek gedaan naar de populairste plekken voor het maken van een selfie. Ruim 6.3 miljoen social media berichten, van onder andere Twitter, Facebook en Instagram, zijn geanalyseerd. Niet geheel verwonderlijk staat Londen stipt op nummer één, met de grote trekpleisters zoals de Big Ben, London Eye en Buckingham Palace als populairste selfie plekken.

Op de tweede en derde plaats staan New York en Amsterdam, met respectievelijk de Times Square, Statue of Liberty, het Rijksmuseum en het van Gogh museum als plekken waar de meeste selfies worden gemaakt. In Amsterdam worden veel selfies gemaakt bij beroemde schilderijen, zoals bij de Zonnebloemen die van Gogh (1853) schilderde, die tevens door veel mensen de pionier van de selfie wordt genoemd.

De steden Barcelona, Parijs, Berlijn, Rome, Sydney, Istanbul en Athene maken de top 10 compleet. Een leuk weetje is dat in het Louvre een standbeeld staat dat immens populair is onder de “selfisten”. Dit komt doordat het lijkt alsof dit standbeeld een selfie staat te maken.

Opmerkelijk is, dat in Australië ook koala’s meedoen aan het fenomeen van de selfies. Medewerkers van Wild Life Sydney Zoo hebben een speciale camera in het hok geplaatst, waarmee de koala’s een selfie kunnen maken. Zoals te voorspellen is, levert dit erg leuke foto’s op.Plaats een reactie