Bestemmingen — 22 juni 2020

De populaire bestemming Dubai gaat weer open voor toeristen. Dat heeft het emiraat gisteren laten weten. Voor buitenlandse toeristen gaan de grenzen op 7 juli 2020 weer open. Dubai is al weken bezig om vanuit een diepe coronalockdown stap voor stap open te gaan. Het toelaten van vakantiegangers is een belangrijke stap, zowel economisch als qua impact. Nu is het voordeel dat de zomer niet bepaald het beste reisseizoen voor Dubai is. In juli liggen de maximumtemperaturen gemiddeld boven de 40 graden Celsius en zijn maxima van zelfs 50 graden mogelijk. Gelukkig is een groot deel van Dubai voorzien van airco, waardoor het nog enigszins draagbaar is.

Wie naar Dubai reist moet zich wel aan wat regels houden. Zo moet een coronatest die uiterlijk 96 uur voor aankomst afgenomen is aantonen dat je negatief getest bent. Zonder zo’n aantoonbaar testresultaat moet je op de luchthaven van Dubai een coronatest ondergaan. Wie positief getest wordt, die moet 2 weken in isolatie.

Verder moet je aantoonbaar een reisverzekering met dekking van medische kosten hebben. Zorg ervoor dat je een factuur en polis bij je hebt. Bij voorkeur neem je een Engelstalige verklaring van dekking mee. Tot slot moet je een corona-app downloaden waar je je gegevens mee deelt.

Door het beperkte aantal vluchten tussen Dubai en Amsterdam zal het vrij lastig zijn om een betaalbaar vliegticket te vinden.

Tags: ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *