Toeristen vermijden Cyprus

Europese toeristen lijken Cyprus momenteel links te laten liggen als potentiële vakantiebestemming. De duidelijk verminderde belangstelling voor Cyprus als vakantieland heeft vooral te maken met de recente financiële ontwikkelingen. Zoals je wel vaker ziet gebeuren is dat toeristen een bestemming vermijden op het moment dat die bestemming eventjes op negatieve zin in de schijnwerpers staan.

De Nederlandse site www.allesovercyprus.nl heeft een halvering in het bezoek waargenomen. Deze daling in het aantal bezoekers vond vrijwel tegelijkertijd plaats met het spoedoverleg binnen de Europese Unie om Cyprus te redden van een financiële ondergang. “Normaal zitten we in maart en april rond de 500-600 bezoekers per dag. Momenteel zijn er redelijk wat dagen dat we de driehonderd bezoekers niet eens halen” aldus een woordvoerder van de site. “Het aantal boekingen dat via de site verkocht wordt lijkt nog sterker te dalen. Exacte cijfers hieromtrent kunnen we niet geven”.

De angst om een vakantie naar Cyprus te boeken is eigenlijk geheel ongegrond. Cyprus is en blijft een prachtland waar ze de toeristen nu nog meer dan anders nodig hebben. Wie Cyprus bezoekt die zal merken hoe welkom men is op het eiland.Plaats een reactie