Toeristenbelasting Bonaire online te betalen

Vanaf 1 juli 2022 gaat het hele stelsel van toeristenbelastingen op Bonaire op de schop. In plaats van een kamerbelasting op accommodaties en een huurautobelasting op huurauto’s op Bonaire, gaan bezoekers voortaan een eenmalig uniform bedrag aan toeristenbelasting betalen voor hun reis naar Bonaire. De nieuwe toeristenbelasting voor Bonaire heet Visitor Entry Tax. De naam zegt het al: het is een belasting die je betaalt om het eiland binnen te komen. Iedereen vanaf 13 jaar en ouder gaat vanaf 1 juli 2022 een vast bedrag van $ 75,- per bezoek betalen. Dat is tegen de huidige dollar-eurokoers ongeveer 71 euro. Voor kinderen tot en met 12 jaar en inwoners van de voormalige Nederlandse Antillen geldt een gereduceerd tarief van $ 10,- per persoon per bezoek. 

Twee manieren om te betalen

Er zijn twee manieren om de Visitor Entry Tax te betalen: ter plaatse bij aankomst op Flamingo Airport (Bonaire International Airport) of vooraf via internet. Als je voor aankomst op Bonaire online betaald hebt, voorkom je dat je op de luchthaven tijd verliest door daar alsnog te moeten betalen. 

Betalen moet altijd digitaal: met je pinpas of creditcard. Als je ter plaatse wilt betalen, zorg er dan voor dat je pinpas ingesteld staat op internationaal betalen (wereldprofiel). Contant betalen van de Visitor Entry Tax is op geen enkele manier mogelijk. 

Vooraf online betalen

Vanaf dinsdag 28 juni kun je de Visitor Entry Tax vooraf online betalen. Dat kan dan via de website https://bonaireisland.com/nl/. Meer over de nieuwe Visitor Entry Tax lees je hier.