Top 10 dierentuinen Nederland & België

De site top10bezienswaardigheden.nl heeft vanochtend haar top 10 leukste dierentuinen in Nederland en België gepubliceerd. De nummer één is voor veel Nederlanders een onbekende: Pairi Daiza. Deze dierentuin in het zuiden van België kwam dit jaar in het nieuws door de komst van twee reuzenpanda’s. Hierdoor werden tijdens het paasweekeinde alle bezoekersrecords verbroken. Pairi Daiza is echter veel meer. De voormalige abdijtuin is tot in perfectie omgebouwd tot een prachtige mix van wandeltuin en dierentuin. Zo vind je hier zeer echt lijkende Afrikaanse dorpen, een mooi wandelpad boven de ‘jungle’ en de grootste Chinese tuin buiten Europa.

De nummers twee en drie in de lijst zijn Nederlandse dierentuinen. Diergaarde Blijdorp, die de afgelopen jaren flinke stappen vooruit heeft gemaakt op het gebied van dierenverblijven, staat op een zeer verdienstelijke tweede plaats. Safaripark Beekse Bergen heeft de derde plek te pakken in de top 10. De reden is dat je hier tussen de ‘wilde’ dieren kunt rijden, waardoor je bijna het gevoel hebt echt op safari te zijn.

Dit is de complete top 10 van dierentuinen in Nederland en België:

1. Pairi Paiza
2. Diergaarde Blijdorp
3. Safaripark Beekse Bergen
4. Artis
5. Zoo Antwerpen
6. Burger’s Zoo
7. Dierenpark Emmen
8. Ouwehands Dierenpark
9. GaiaZoo
10. Dierenpark Amersfoort

Houd er rekening mee dat niet alle dierentuinen en parken hun deuren open hebben tijdens het winterseizoen. Zo is Pairi Daiza tijdens de wintermaanden gesloten!1 gedachte over “Top 10 dierentuinen Nederland & België”

  1. Onze favoriete dierentuin is toch echt Burgers Zoo. We genieten hier elke keer weer opnieuw, en wat grappig is is dat we elke keer wat nieuws ontdekken! Terwijl we er toch al aardig vaak geweest zijn. ;-)

    Beantwoorden

Plaats een reactie