Top 5 andere leuke steden in Amerika

Het lijkt er soms op dat de Verenigde Staten slechts een handvol leuke steden kent. Wie naar Amerika vliegt die doet dat vooral naar New York, Miami, Orlando, Los Angeles en San Francisco. Deze top 5 van topbestemmingen lijkt wel in beton gegoten, want al jarenlang is het lijstje met best bezochte Amerikaanse steden door Nederlandse toeristen vrijwel onveranderd. Sinds vorig jaar staat er een nieuwe bestemming aan de poort te rammelen om het lijstje binnen te dringen: Las Vegas. Sinds dat KLM rechtstreeks op deze bijzondere bestemming vliegt, is de populariteit ervan enorm toegenomen. Maar er zijn zoveel andere steden om te ontdekken in Amerika. Voor wie eens een keer iets ander wil zien, hebben wij een top 5 van andere leuke en bijzondere steden in de VS gemaakt:

[1] Seattle

Wie ooit het westen van Canada bezocht heeft, die is ongetwijfeld gevallen voor de charmes van Vancouver. Je zult denken, waarom hebben ze het over een Canadese stad? Dat is om het bruggetje te maken naar Seattle. Deze hoofdstad van de noordwestelijke staat Washington is qua sfeer, tolerantie en klimaat zeer goed met Vancouver te vergelijken. Seattle is de stad van de koffie en koffiezaken. Zo is de keten Starbucks hier ontstaan. Voor luchtvaartliefhebbers heb je hier een geweldig luchtvaartmuseum en kun je de Boeing-fabriek bezoeken.

[2] Denver

Toen wij afgelopen zomer Denver bezochten waren we aangenaam verrast. Deze op 1 mile hoogte gelegen stad is de hoofdstad van de staat Colorado. Denver heeft een relaxte sfeer, verschillende historisch straten en een leuk uitgaansleven. De belangrijkste attractie ligt direct ten westen van Denver: de Rocky Mountains. Binnen een half uur rijden zit je midden in het ruige Rocky Mountains National Park. Wat ons betreft is deze combinatie van geweldige stad en even geweldige natuur het recept voor een topbestemming.

[3] Chicago

Chicago begint helemaal in trek te raken als toeristische bestemming. De op twee na grootste metropool van de VS wordt gezien als de meest Amerikaanse stad van het land. Er zijn tal van bezienswaardigheden, er worden veel festivals en evenementen georganiseerd tijdens het zomerseizoen en Chicago biedt de mooie combinatie van stranden met daarachter een indrukwekkende skyline. Tip: vermijd de winter als je niet van kou houdt.

[4] Boston

De in Massachusetts gelegen stad Boston behoort tot de oudste steden van de VS. De compacte binnenstad heeft een Europese vibe, waardoor een stedentrip naar Boston uitstekend is voor wie steden vooral te voet wil ontdekken. Dat doe je bijvoorbeeld over de vier kilometer lange Freedom Trail, die je lans 16 historische gebouwen en plekken in Boston brengt. De restaurants van Boston behoren tot de beste van het land. De voor Amerika zo kenmerkende vette hap kan hier prima ontweken worden.

[5] New Orleans

New Orleans is op verschillende manieren uniek. De rivier Mississippi stroomt door de stad, waardoor je hier rondvaarten kunt maken op een kenmerkende oude Mississippi stoomboot. Daarnaast staat New Orleans bekend om de vele goede jazzmuzikanten die hier hun vaardigheden laten horen, bijvoorbeeld in het gezellige French Quarter. Vergeet vooral niet om van de cajun keuken te proeven die in New Orleans ruim vertegenwoordigd is.Plaats een reactie