Top 5 bezienswaardigheden Cuba

Het zonovergoten Cuba ligt in het Caribisch gebied en bestaat uit ruim 4.000 eilanden. Het hoofdeiland Cuba met de hoofdstad Havana is 1.250 kilometer lang en ligt in de Golf van Mexico, ruim 300 kilometer ten zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Cuba is een fantastische zonbestemming die de afgelopen jaar sterk in populariteit is gestegen. Op deze pagina hebben wij een top 5 van de meest interessante bezienswaardigheden van Cuba samengesteld.

Havana
Havana is de hoofdstad van Cuba en is gelegen in het noordwesten van het hoofdeiland. Eén van de meest bekende attracties van de stad is de Malecón. Aan deze kilometers lange boulevard zijn een tweetal oude verdedigingswerken te vinden. Wanneer het weer onstuimig is slaan de golven op spectaculaire wijze over de balustrade van de Malecón. Sla ook zeker het plein bij de kathedraal niet over. Op dit gezellige bruisende plein is altijd wat te beleven en kun je de sfeer van het echte Cuba goed proeven.

Valle de Viñales
Deze schitterende vallei vind je in het Parque Nacional. In de vallei kun je heerlijk wandelen over de heuvels die vanwege hun uiterlijk ook wel de ‘olifantsruggen’ worden genoemd. Deze vallei is voornamelijk bekend om de tabak die er wordt geteeld. Er zijn diverse tabaksplantages die rondleidingen verzorgen en waar je uiteraard een heerlijke Cubaanse sigaar kunt roken.

Castillo del Morro
Dit oude fort staat in Santiago de Cuba. Vanaf het fort heb je een schitterend uitzicht over de baai. Nadat het Castillo overbodig werd als verdedigingswerk heeft het dienst gedaan als gevangenis voor politieke gevangenen en als militaire basis. Op dit moment is er een museum over piraterij gevestigd in het fort.

Varadero
Deze badplaats ligt op het schiereiland Hicacos en is de plek om tot rust te komen in één van de schitterende resorts. Langs de kust vind je prachtige witte zandstranden waar het heerlijk zonnen is. In het noordoosten van het schiereiland vind je het Hicacos Point natuurpark waar je de ruïnes van Calavera kunt bezoeken.

Ernest Hemingway
Deze Amerikaanse schrijver en journalist woonde tijdens de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw op Cuba en schreef hier een groot aantal van zijn werken. De echte liefhebbers kunnen de Hemingway route volgen die begint in Havana bij het hotel waar hij altijd verbleef. De route doet onder andere zijn favoriete bar aan waar hij menig Mojito heeft gedronken. De route eindigt in het vissersdorpje Cojimar waar een monument is gewijd aan het leven van Ernest Hemingway.

Meer Cuba bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden van Cuba ontdekken? De site top10bezienswaardigheden.nl heeft een eigen top 10 van bezienswaardigheden op Cuba samengesteld.Plaats een reactie