Top 5 bezienswaardigheden Rome

Rome, de hoofdstad van Italië is een populaire bestemming. Maar welke bezienswaardigheden in Rome moet je nu echt gezien hebben? Wij hebben er 5 voor je uitgekozen:

  1. Colosseum

Wie Rome zegt denkt gelijk aan het Colosseum. Dit gigantische amfitheater stamt uit het jaar 80 na Christus en was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Er was plaats voor maar liefst 50.000 bezoekers die hier kwamen kijken naar gevechten tussen dieren, tussen mensen en tussen mens en dier. Het Colosseum werd begin deze eeuw uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

  1. Vaticaanstad

Hoewel Vaticaanstad een op zichzelf staande staat is ligt het wel binnen de grenzen van de stad Rome en mag een bezoekje aan deze bezienswaardigheid van Rome niet ontbreken tijdens je bezoek. De bekendste bezienswaardigheden in Vaticaanstad zijn de Sint Pieterbasiliek, het Sint Pieterplein de Engelenburcht en natuurlijk de Sixtijnse Kapel met De Schepping van Michelangelo.

  1. Spaanse trappen

De Spaanse trappen zijn een mooie bezienswaardigheid in Rome. Het is tevens de ontmoetingsplek voor zowel de Romeinen als toeristen. Aan de voet van de trappen is een Mariabeeld te vinden waar de Paus op 8 december bloemen legt ter ere van het feest van Maria Onbevlekte Ontvangen. In de lente worden de trappen versierd met bloemen.

  1. Forum Romanum

Op deze voormalige begraafplaats ontstond ten tijde van de Romeinen een bruisend handelscentrum waar tal van activiteiten werden gehouden en een aantal belangrijke gebeurtenissen plaatsvonden. Zo werd keizer Augustus hier gekroond en de belangrijkste documenten kregen hier een plaatsje in het staatsarchief.

  1. Trevi Fontein

Omdat Rome zoveel bezienswaardigheden heeft te bieden en het door veel mensen wordt gezien als één groot openluchtmuseum is het een lastige opgave om slechts 5 bezienswaardigheden uit te kiezen. Ook is het een hele opgave om tijdens één bezoek alle bezienswaardigheden van Rome gezien te hebben. Heb je nog niet alles gezien en wil je Rome graag nog een keer bezoeken? Gooi dan een muntje in de Trevi Fontein. Volgens de legende kom je dan namelijk nog een keertje terug in de hoofdstad van dit prachtige land.Plaats een reactie