Bezienswaardigheden top 5 van Praag

Eén van de leukere plaatsen in Midden Europa voor een Citytrip is ongetwijfeld de Tsjechische hoofdstad Praag. Deze Stad met ruim 1,2 miljoen inwoners ligt aan de Moldauw in het centraal westelijke deel van Tsjechië. De stad is gesticht in 1230 en het mag dan ook duidelijk zijn dat de stad in zijn bijna 800 jarige bestaan een hoop heeft meegemaakt waarvan nog altijd veel sporen terug te vinden zijn. Er is dus veel te zien dat de moeite waard, maar de leukste bezienswaardigheden van Praag die je niet mag missen vind je hier.

1) Oude stadsplein
Het belangrijkste plein van Praag is ‘Stareměstské náměstí’, ook wel oude stadsplein genoemd. Het plein heeft al een lange publieke traditie. Waar het plein tegenwoordig vooral wordt gebruikt voor bijvoorbeeld demonstraties en evenementen, was dit in de vroegere tijden ook de plaatse waar de publieke onthoofdingen plaats vonden. Naast dat een plein is met een rijke geschiedenis zijn er ook nog eens tal van bezienswaardigheden op en rond het plein te vinden.

2) Praagse Burcht
In de Praagse burcht vind je de oudste sporen terug van de stad Praag. De oudere gedeelten van de burcht dateren uit de 9e eeuw. De burcht is een enorm bouwwerk met ondermeer kerken, kastelen, pleinen en een klooster. Een soort van stad in de stad. De Praagse burg is misschien wel het historische hart van de stad Praag. Bovendien heeft het een boeiende en rijke geschiedenis.

3) Karelsbrug
Een bezoek aan de Karelsbrug mag natuurlijk ontbreken wanneer je in Praag bezoekt Dit is de mooiste brug van Praag en verbindt de wijk Malá Strana met de oude stad. Kenmerkend voor de brug zijn de vele beelden. Ook het prachtige uitzicht op de stad draagt zeker bij op de populariteit van deze brug.

4) Gouden straatje
Bij je verblijf in Praag mag een bezoek aan het gouden straatje niet ontbreken. Het straatje ligt niet ver van de Praagse Burcht en heeft zijn naam te danken aan het feit dat hier vroeger vele goudsmeden waren gevestigd. Kenmerkend voor deze straat zijn de 16e eeuwse wachterhuisjes en andere mooie panden. Tegenwoordig zijn er tal van leuke winkeltjes te vinden in de fraaie panden van het gouden straatje.

5) Josefov
De naam Josefov zal niet meteen bellen doen rinkelen, maar dit is de Joodse wijk van Praag. Onder de naam Joodse wijk is het wellicht wat bekender. Ooit was dit een overbevolkte wijk en één van de eerste Getto’s , lang voor dat het woord Getto was bedacht. Alle Joden werden hier gehuisvest. Veel gebouwen zijn inmiddels afgebroken, maar er zijn altijd sporen te vinden en er is een prima Joods museum die je veel vertelt over de geschiedenis van Josefov.

Meer bezienswaardigheden
Praag heeft nog tal van andere leuke bezienswaardigheden, te veel om hier allemaal de juiste aandacht te geven. Dit is slechts een kleine greep, maar zeker de moeite waard om ook te zien naast nog vele andere bezienswaardigheden.Plaats een reactie