Top 5 fietsvakantie bestemmingen in Frankrijk

Een mooie vakantie is soms dichterbij dan je denkt. Wat dacht je van een reis naar Frankrijk? Je moet even België door en dan arriveer je in dit prachtige en romantische land. Frankrijk is een van de grotere landen van West-Europa en ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan, de Golf van Biskaje en nog een aantal landen waaronder België, Duitsland en Spanje. Ook het eiland Corsica is onderdeel van Frankrijk, net als een aantal andere eilanden die in overzeese gebieden liggen die vanuit de kolonisatie bij Frankrijk horen.

In dit artikel focussen we ons op het Frankrijk dat in Europa ligt met extra aandacht voor fietsen in Frankrijk. Reizen in Frankrijk kan je namelijk het beste op de fiets doen, op deze manier kan je het land op de mooiste manier ontdekken. Met de auto rijd je grotendeels over de snelwegen waardoor je heel veel moois in het land misloopt. Tijdens fietsen in Frankrijk kom je echt de plekken tegen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Overnachten kan in een tentje of zoek ’s avonds een hotelletje op, je kan het reizen in Frankrijk geheel zelf invullen. Dit zijn in ieder geval de top 5 fietsvakantie bestemmingen in Frankrijk die we voor je hebben uitgezocht.

1: Eén van de bekendste streken: de Provence

Wie kent het niet, de Provence. In het zuidelijkste puntje van Frankrijk vind je deze wijstreek. Als je nog nooit in Frankrijk bent geweest, is de Provence wel een van de gebieden om de echte romantiek van Frankrijk eens te proeven. De Provence is een ideaal gebied om te fietsen in Frankrijk. Met veel karakteristieke dorpjes, schilderachtige pleintjes, authentieke landweggetjes, glooiende heuvels en natuurlijk het prachtige uitzicht over de wijngaarden.

2: Bezoek de robuuste kustlijn, ga fietsen in Bretagne

Fietsen in Frankrijk kan je ook mooi doen langs de kust, bijvoorbeeld in Bretagne. Dit gebied ligt in het noordwesten van Frankrijk en je vindt hier schitterende natuur die je in de rest van het land tijdens het reizen Frankrijk niet zo snel zult tegenkomen. Vooral betoverend is de kustlijn van zo’n 1000 kilometer lang! Bretagne is dé plek om heen te gaan als je wilt genieten van karakteristieke vissersdorpjes, romantische stranden met vuurtorens en indrukwekkende kliffen van zandsteen. Een mooie bezienswaardigheid is bijvoorbeeld Mont-Saint-Michel. De kustlijn is ideaal om al fietsend te ontdekken.

3: Fietsen in het noorden van Frankrijk door authentieke dorpen en steden

Als je niet al te ver wilt reizen, kan je ook gaan fietsen in het noorden van Frankrijk. Hier kom je langs plaatsen en gebieden zoals Parijs, Picardië, Nord-Pas-de-Calais, Champagne-Ardennes, Lille en Arras. Niet alleen kan je fietsen in Frankrijk door de mooie natuur zoals bijzondere hoogvlaktes met bodems van krijt en kalk, maar je kunt ook de sfeervolle binnensteden ontdekken van deze prachtige dorpen en steden. De vele kerken en kathedralen in Noord-Frankrijk zijn zeker bijzonder te noemen.

4: Ga een stapje verder, fietsen op Corsica!

Heb je het land zelf al wel gezien tijdens het reizen in Frankrijk? Ga dan eens fietsen in Frankrijk op het eiland Corsica! Dit eiland is ongeveer zo groot als een kwart van Nederland en is redelijk dunbevolkt. Je vindt hier veel spectaculaire landschappen zoals steile kliffen en beschutte baaien. Ook zijn er veel bossen en heuvels wat het gebied vooral voor de actieve fietser een leuke uitdaging maakt. In de zomervakantie is Corsica druk met toeristen, maar als je buiten het hoogseizoen gaat kan je hier prachtig fietsen.

5: Cultuur snuiven in Loire

Wil je tijdens het reizen Frankrijk wat meer cultuur ontdekken? Dan is het Loiredal een mooi gebied. Het Loiredal is het gebied in de omgeving van de rivier de Loire. Het gebied staat bekend vanwege de grote biodiversiteit, maar ook vanwege de rijkdom aan cultureel erfgoed. Als je van kastelen en historische bezienswaardigheden houdt, dan moet je deze regio zeker bezoeken. Er is een groot netwerk aan fietspaden waardoor deze plek ideaal is voor het fietsen in Frankrijk.Plaats een reactie