Top 5 leukste markten in Londen

Londen staat voornamelijk bekend als stad om uren in te shoppen in bekende winkelstraten als Oxford Street, Bond Street en de wijk Soho. Bij shoppen in Londen mag je de markten zeker niet overslaan. Je kunt hier urenlang de leukste markten van Europa afstruinen.

Portobello Road Market
Deze markt kreeg internationaal veel bekendheid door de film Notting Hill. Naast de bekende souvenirs die aangeboden worden bij de kraampjes vind je hier veel zilverwerk, serviesgoed en speelgoed. Het hoogtepunt van de markt vind je bij de spoorwegovergang waar allerhande vintagewaar wordt aangeboden. Wanneer je moe raakt van het struinen kun je terecht bij één van de gezellige cafés langs deze lange weg.

Borough Market
Eén van de bekendste markten van Londen is Borough Market. De meeste topchefs in Londen doen hier aan het begin van de week hun inkopen. Je kunt hier terecht voor alle wereldkeukens; het is dus proeven geblazen. Laat je verrassen door typische gerechten uit Libanon, Italië, Spanje en natuurlijk Engeland zelf. Alle keukenprins(ess)en kunnen hier terecht voor de ingrediënten van hun favoriete maal tegen opmerkelijk lage prijzen.

Columbia Road Market
Elke zondag vind je hier de meest kleurrijke bloemen en planten. Deze markt in Londen is een ware must voor een ieder met groene vingers. Aan Columbia Road zijn ook veel vintagewinkels, antiekzaken en gezellige pubs gevestigd.

Camden Market
Een andere zeer bekende markt in Londen is Camden Market. Deze markt is de gehele week geopend en je vindt hier werkelijk alles, Van Afrikaanse kunst tot hippe kleding. Loop ook even een rondje door de wijk. Camden is één van de meer alternatieve wijken in Londen die op sommige plekken heel dorps aandoet.

Brixton Market
Brixton Market is een echte versmarkt en een ware smeltkroes van culturen. Je kunt hier genieten van de meest heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten, het Caribisch gebied en Afrika. Elke eerste zaterdag van de maand wordt er een vlooienmarkt gehouden. De tweede zaterdag van de maand is voorbehouden aan verkopers van kleding en speelgoed en de derde zaterdag van de maand is gereserveerd voor retro- en vintagekleding met de bijbehorende accessoires.Plaats een reactie