Top 5 meest bijzondere cruises

Cruisen is helemaal in. Het aantal cruisevakanties dat in Nederland verkocht is, is de afgelopen tien jaar enorm toegenomen. Mensen ontdekken de relaxte sfeer die heerst op een cruiseboot en vooral de mogelijkheid om meerdere bestemmingen te bezoeken zonder je koffers te moeten in- en uitpakken. Populaire cruises zijn onder andere de routes op de Middellandse Zee en in het Caribisch gebied. Maar welke cruises zijn anders dan anders? Welke cruises voegen nog wat extra’s toe op het concept van vakantie op een schip? Wij hebben vijf bijzondere cruises opgezocht.

Holland America Line

1. Wereldcruise

In iets meer dan honderd dagen alle continenten bezoeken? Met een wereldcruise kan het. Wereldcruises kun je starten vanuit o.a. Southampton (Engeland), Fort Lauderdale (V.S.), Los Angeles (V.S.), Miami (V.S.) of diverse havens in Australië en Italië. Je kunt varen langs bekende maar ook minder bekende plekken zoals Rarotonga, Duivelseiland of Qaqortoq. De langste cruise die je nu kunt boeken is een 181-daagse wereldcruise vanaf Miami met de Insignia. De vertrekdatum is 8 juli 2015 en de goedkoopste prijs per persoon bedraagt op dit moment ruim 33 duizend euro.

2. Panamakanaal

Het Panamakanaal is een wereldwonder. Deze kunstmatige waterweg voert je via diverse sluizen en door de jungle van Panama van de ene oceaan naar de andere. Cruises door het Panamakanaal beginnen vaak aan één kust van de Verenigde Staten en eindigen aan de andere kust.

3. Antarctica

Slechts weinig mensen kunnen zeggen dat ze het werelddeel Antarctica bezocht hebben. Dé manier om de Zuidpool te bezoeken is door middel van een cruise. De afvaart is altijd vanuit Ushuaia in Argentinië. Er zijn verschillende cruises. Sommige varen alleen naar de wonderbaarlijke wereld van Antarctica, een aantal langere cruises voert je ook langs een aantal eilanden zoals Zuid-Georgië, de Falklandeilanden en de Shetlandeilanden.

4. Amazone

Het regenwoud van het Amazonegebied is natuurlijk uniek op de wereld. Je hoeft niet met vlotjes de Amazone op te gaan om het gebied te verkennen. Je kunt heerlijk luxe met een cruiseschip een deel van deze enorme rivier bezoeken. Dat kan zelfs met vertrek vanuit Amsterdam. Zo vaart de Marco Polo op 6 januari 2015 richting Brazilië. Behalve het Amazonegebied en Brazilië worden ook prachtige bestemmingen zoals Madeira, de Azoren en St. Vincent aangedaan.

5. Noorse fjorden, Noordkaap en Spitsbergen

Je kunt naar Noorwegen rijden en op die manier de immense Noorse fjorden bekijken, maar het meest spectaculaire uitzicht op de fjorden heb je natuurlijk vanaf de zee. Niet voor niets dat cruises langs de fjorden vrij populair zijn. De meeste cruises bieden je de kans om het dunbevolkte Spitsbergen en de Noordkaap ook te bezoeken.

Bovenstaande cruises zijn o.a. te boeken via Cruisetravel.nl.Plaats een reactie