Top 5 musea New York City

New York City, waar staat ‘The Big Apple’ niet om bekend? De metropool New York trekt jaarlijks miljoenen bezoekers die zich vergapen aan de wolkenkrabbers in Manhattan, het Vrijheidsbeeld met eigen ogen bekijken en een ritje maken in een yellow cab. Ook voor liefhebbers van kunst heeft New York veel te bieden. We hebben een top 5 van musea in New York voor je samengesteld:

 1. Metropolitan
  Gelegen aan de oostzijde van Central Park biedt het Metropolitan een enorme verzameling kunst. De collectie bestaat uit Griekse, Afrikaanse, Romeinse, Egyptische en Byzantijnse kunst. De schilderkunst van Europese meesters als Vermeer, Van Gogh en Picasso is ook goed vertegenwoordigd. Vergeet zeker niet de tuin op het dak te bezoeken. Je hebt vanaf hier een fantastisch uitzicht over Central Park.
 2. American Museum of Natural History
  Het natuurhistorisch museum van New York heft een uitgebreide collectie Aziatische, Amerikaanse en Afrikaanse zoogdieren. Het museum beschikt ook over een enorme antropologische afdeling met complete zalen over de verschillende Afrikaanse, Aziatische en Amerikaanse volkeren.
  Het Hayden Planetarium is tegenwoordig ook verbonden aan het museum. Hier kun je onder andere kijken naar diverse films over het heelal.
 3. Guggenheim
  Het Guggenheim in Upper East Side is één van de bekendste musea van New York. Het iconische gebouw dat de vorm van een schelp heeft trekt al sinds de opening in 1959 liefhebbers van impressionistische, post-impressionistische en moderne kunst. Naast de tijdelijke tentoonstellingen laat het museum permanent werken zien van onder andere Jackson Pollock en Francis Bacon.
 4. Ellis Island
  Ellis Island is het eiland waar alle immigranten aan wal kwamen in New York. Tussen 1892 en 1954 zijn hier meer dan 12 miljoen mensen aangekomen die hun geluk in Amerika kwamen zoeken. Het is zeer indrukwekkend om door de ‘Registry Room’ te lopen terwijl je luistert naar een audiofragment waarin wordt uitgelegd hoe de inspectie zal verlopen. Jaarlijks maken miljoenen Amerikanen een bedevaartstocht naar deze plek om hun voorouders te eren.
 5. Frick Collection
  The Frick is één van de populairste musea onder de bewoners van New York. De collectie bestaat uit kunstschatten van de staalmagnaat Henry Clay Frick. Aan het einde van zijn leven liet hij een villa bouwen aan de rand van Central Park. Hier liet hij zijn almaar groeiende verzameling schilderijen onderbrengen. In de collectie vind je onder andere werken van Bernini, Hogarth, Rembrandt, Monet en de Goya.


Plaats een reactie