Top 5 pretparken in Orlando

In Florida in de Verenigde Staten ligt Orlando, de hoofdstad van ‘Orange County’ (Florida). De plaats Orlando is een goede basis voor vakantiegangers en reizigers die de Verenigde Staten een Bezoek aan doen. Florida zelf staat vaak in voor goed weer en Orlando is dan weer bekend om zijn pretparken. Vooral Disney World is bekend, maar in de gehele regio liggen vele pretparken. Een aantal van Disney, maar ook vele andere themarken. Wij hebben een top vijf gemaakt.

Magic Kingdom
Dit is ongetwijfeld het bekendste pretpark. Magic Kingdom herbergt attracties die je waarschijnlijk wel kent uit de films en strips van Disney. Bekende karakters lopen hier rond in een omgeving met gebouwen die rechtstreeks uit het Disneybrein komen. Een fantastische plek voor hele gezinnen. Zeker voor kinderen is dit een ultieme beleving.

Epcot
Dit pretpark is ondergebracht op hetzelfde terrein als Magic Kingdom, maar Disney kom je hier niet tegen. Het park heeft technologie en cultuur als hoofdthema’s. Een stapje in de toekomst of kennis maken met het oude Amerika kan hier. Ook kun je de culturen van andere landen ervaren.

Seaworld
Een ander zeer bekend pretpark is Seaworld. Zoals de naam al doet vermoeden maak je hier kennis met de dieren die vooral leven in en op het water; en dan voornamelijk de zee. Grote aquaria met haaien, exotische vissen, kwallen, zeepaardjes en nog veel meer. Niet alleen aquaria maar ook enorme bassins met dolfijnen en Orka’s die geweldige shows geven.

Universal Orlando Resort
Universal is een grote producent van bekende films. Films zijn natuurlijk uitstekend te gebruiken als thema voor een attractie in een pretpark. De stap van Universal om hier op in te springen is dan ook logisch. Ik noem Harry Potter, Shrek, geweldige studio’s en nog veel meer. Dan weet je al dat je je hier ook niet hoeft te vervelen.

Wet ‘n’ Wild
Het grootste zwemparadijs van Orlando is ongetwijfeld Wet ‘n’ Wild. Vele zwembaden en nog veel meer glijbanen staan garant voor veel plezier.

Je ziet dat Orlando een plaats is geworden met meer dan een dozijn aan pretparken. Je zou hier gerust een week of twee weken met je gezin kunnen vertoeven en elke dag een ander themapark bezoeken.Plaats een reactie