Top 5 stranden Curaçao

Het Caribische eiland Curaçao telt maar liefst om en nabij de veertig stranden. Deze variëren van kleine tropische droomstrandjes tot aan full-service feeststranden. De keuze is enorm. Welk strand jou aanspreekt is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeuren en wensen. Op deze pagina presenteren we onze persoonlijke top 5 van stranden op Curaçao:

1) Grote Knip
Een van de weinige vrij toegankelijke grotere stranden van Curaçao is misschien daardoor ook wel de mooiste. Grote Knip is niet volgebouwd met appartementen, strandclubs of winkels. Hier gaat het nog puur om het strandleven. Grote Knip is vooral in trek onder de lokale bevolking. Als toerist kun je daarom twee vliegen in één klap slaan: genieten van een fantastisch tropisch strand en kennismaken met de locals.

2) Playa Lagun
Een klein zandstrand gelegen tussen twee hoge kliffen. Playa Lagun is door de ligging een plaatje. Langs de kliffen zit volop vis, waardoor dit een prima spot is om te snorkelen. Als je geluk hebt kun je nog oog in oog komen met zeeschildpadden als je iets de zee in zwemt.

3) Jan Thiel strand
De meeste Nederlandse toeristen zitten op het Jan Thiel strand en het meer westelijk gelegen Sea Aquarium Beach. Sea Aquarium Beach is mede door Mambo Beach meer een drukke feestbestemming geworden. Wie dat zoekt die zit daar prima, maar wat ons betreft is het Jan Thiel strand leuker. De reden dat er zoveel Nederlanders op het strand van Jan Thiel zitten ligt vooral aan het feit dat er hier een aantal populaire vakantieparken omheen zitten. Op het Jan Thiel strand zitten meerdere leuke bars/restaurants waaronder het zeer populaire Zanzibar. Op zaterdagavond is Zanzibar één van de drukste bezochte plekken om lekker op het strand te feesten.

4) Klein Curaçao
Je zult er met de boot naartoe moeten, maar dan heb je ook wat. Klein Curaçao is een eiland dat ongeveer 13 kilometer vanaf Curaçao ligt. Hier vind je ongerepte lange witte zandstranden met kraakhelder water. Nadeel is dat er weinig beschutting tegen de felle zon te vinden is.

5) Playa Porto Marie
Dit tegen betaling toegankelijke strand biedt de ideale mix van een prachtig tropisch palmenstrand en een zee met een prachtige onderwaterwereld. De zee bij Playa Porto Marie is voorzien van een kunstmatig koraalrif dat een grite schat aan vissen aantrekt. Tussen het snorkelen door kun je lekker relaxen op ligbedjes op het strand of genieten van een drankje of maaltijd op het terras van de strandbar.Plaats een reactie