Top 5 stranden op Tenerife

Ga je binnenkort naar Tenerife op vakantie en wil je weten waar je de mooiste stranden van Tenerife vindt? Hier een overzicht van de vijf beste stranden van Tenerife.

1. Playa de las Teresitas
Zonder enige twijfel is dit kunstmatige goudgele zandstrand het beste strand van Tenerife. Dit vlak bij Santa Cruz gelegen zandstrand is maar liefst een kilometer lang. De vele palmbomen en het ontbreken van gebouwen aan het strand zorgen voor een prachtplaatje. Playa de las Teresitas wordt vooral door de lokale bevolking veel bezocht.

2. Playa de las Vistas
Het toeristenstadje Los Cristianos telt maar liefst twee stranden, die door haven en de weg naar de haven van elkaar gescheiden worden. Playa de las Vistas is het strand waar je een hele dag lekker gaat liggen bakken in de ligstoelen (tegen betaling) en af en toe een verfrissende duik in het water neemt.

3. Playa Jardín
Bij een vulkanisch eiland zoals Tenerife horen ook zwarte stranden. Het mooiste zwarte strand op Tenerife ligt in Puerto de la Cruz: Playa Jardín. Door de ligging aan de ruige noordkust geen strand om lekker in de branding te chillen, maar wel een fraai strand dat ervoor zorgt dat de zee door het contrast bij zonnig weer een bijna onnatuurlijke kleur blauw krijgt.

4. Playa del Médano
Het dorpje El Médano heeft één van de weinige natuurlijke zandstranden die Tenerife telt. Het vulkanische zand geeft een prachtig uiterlijk aan het strand. De ligging aan den zuidkant van Tenerife zorgt voor een zacht kabbelende zee.

5. Playa del Duque
Het El Duquestrand is het meest chique strand van Tenerife. Het zandstrand ligt bij Costa Adeje, voor het luxueuze Bahia del Duque strand. Bij het strand vind je een aantal uitstekende plekken om onder het genot van een prachtig uitzicht heerlijk te lunchen.

Meer weten over Tenerife, plaatsen op Tenerife en stranden op Tenerife? De sites alles over Tenerife en Tenerife voor beginners bieden veel informatie over dit heerlijke vakantie-eiland.Plaats een reactie