Top 5 stranden van Florida

Bijna geen gevarieerder westers land dat de Verenigde Staten van Amerika. De naam zegt het al; eigenlijk gaat het hier om een unie van 50 autonome staten die zich hebben verenigd in één land. Het is dus ook onmogelijk om dit land af te doen met een eenduidige relatief korte beschrijving. Een top 5 van stranden in de VS gaat dus ook gewoonweg niet, maar wanneer we dit terugbrengen per staat, krijg je toch een duidelijk beeld. Hieronder volgt onze top 5 van de stranden in de staat Florida, dat de langste kustlijn van de VS heeft.

1. Sannibel & Captiva

De stranden van dit eiland liggen in het Oosten van Florida, middenin de Golf van Mexico. Het feit dat het hier om een eiland gaat geeft al aan dat het hier goed vertoeven is voor een strandvakantie.  De stranden bestaan uit prachtig wit zand. Het zacht kabbelende blauwe zeewater vormt een prachtig contrast met het zandstrand. Sommige delen van de stranden hier liggen bezaaid met prachtige schelpen.

2. Pensacola Beach

In het noorden van deze zonnige staat vind je Pensacola. Deze stad wordt ook wel ‘The city of five flags’ genoemd, omdat zowel Spanje, Frankrijk, Groot Brittannië, de VS en de geconfereerde staten hier hun claim hebben gehad. Dit betekent een rijke cultuur. De stranden behoren tot de mooiste van de ‘Sunshine State’.

3. Clearwater Beach

Het strand is genoemd naar de plaats Clearwater. Deze middelgrote stad heeft een aantal mooie stranden. Zoals de naam al doet vermoeden is het water hier zeer helder te noemen. Dit maakt de stranden ook een leuke bestemming voor duikers en snorkelaars.

4. Siesta Key Beach

Lange en brede witte stranden aangevuld met zo nu en dan een Palmboom gelegen aan het prachtige blauwe water van de Golf van Mexico maken de stranden van Siesta Key zeker  de moeite van het bezoeken waard. Daarom staan ze ook in onze top 5 van mooiste stranden van Florida. Er valt niet veel meer over te zeggen dan dat het uitstekend vertoeven is op deze prachtige stranden.

5. South Beach

In een top 5 van beste stranden van Florida mag South Beach natuurlijk niet ontbreken. Deze stranden liggen op het grondgebied van Miami. Ieder jaar in maart vinden in Miami de ‘Winter Music Conference’ plaats. Dit is één van de grootse dance-events van de wereld en je hebt zo maar kans om in deze periode ergens op South Beach te genieten van Tiësto of Armin van Buuren.Plaats een reactie